این روزها بسیاری از افراد به دنبال استفاده از روش های زیبایی مختلف برای بهبود ظاهر دندان های خود هستند. به دلایل مختلفی ممکن است دندان ها سیاه و یا پوسیده شوند. با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های بسیار زیادی به وجود آمدند که به وسیله آن ها می توان مشکلات و عیوب دندان ها را رفع کرد. در میان تمام روش های موجود یک روش به نام کامپوزیت وجود دارد که بسیاری از افراد از آن برای حل مشکل خود استفاده می کنند. روش کامپوزیت در کنار تمام مزایایی که دارد، ممکن است معایبی را نیز داشته باشید. ممکن است در سایت های مختلف با این جمله روبرو شده باشید که دندان ها بعد از انجام کامپوزیت پوسیده می شوند. بسیاری از افراد ممکن است این سوال برایشان به وجود آید که آیا پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت واقعیت دارد؟ اگر در دسته این افراد هستید و به دنبال پیدا کردن پاسخ سوال خود هستید، پیشنهاد می کنیم با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
چه عواملی باعث پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت می شود؟
متاسفانه یک باور غلطی که میان عموم مردم جا افتاده است؛ این موضوع است که بعد از انجام کامپوزیت دندان دیگر نیازی نیست هیچ توجهی به دندان های خود داشته باشند. در صورتی که این گونه فکر می کنید، بهتر است اصلا به دندان های خود را کامپوزیت نکنید.
توجه نداشتن به بهداشت دهان و دندان ها را می توان از مهم ترین عواملی پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت دانست. اگر می خواهید دندان های شما پوسیده نشوند، باید روزانه مسواک بزنید و از دهان شویه و نخ دندان استفاده کنید.
مصرف نوشیدنی های الکلی از دیگر مواردی است که می تواند باعث پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت شود. نوشیدنی های الکلی می توانند اثر مخربی را بر روی سلامت دندان ها بگذارند.
تجمع پلک ها در اطراف لثه و دندان ها نیز می تواند یکی دیگر از عوامل پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت باشد. ذرات غذا به راحتی در اطراف دندان و لثه ها جمع می شوند. این تجمع می تواند به راحتی و در زمانی سریع تر از حد تصور شما، باعث شود تا دندان ها پوسیده شوند.
در زمانی که وقت ترمیم و یا تعویض کامپوزیت می رسد، باید به دندانپزشک زیبایی مراجعه نمایید. بسیاری از افراد بعد از صدمه دیدن دندان هایشان نسبت به ترمیم آن کوچک ترین اقدامی را نمی کنند. همین موضوع نیز یکی از عامل های بسیار تاثیر گذار پوسیدگی دندان ها می باشد.
واکنش های آلرژیک را می توان از دیگر عوامل پوسیدگی دندان ها دانست. لثه و دندان های برخی از افراد ممکن است بعد از قرار گرفتن مواد کامپوزیت بر روی آن ها حساس شوند. همین حساس شدن باعث می شود تا دندان ها پوسیده شوند.
مراقبت های بهداشتی پس از کامپوزیت برای جلوگیری از پوسیدگی دندان
مراقبت های بعد از کامپوزیت بسیار پر اهمیت است. بسیاری از افراد نسبت به بهداشت دهان و دندان های خود بی اهمیت هستند و به نوعی با واژه مسواک بیگانه هستند. اگر می خواهید دندان های شما بعد از کامپوزیت پوسیده نشوند، باید حداقل 3 مرتبه در روز دندان های خود را به وسیله مسواک مخصوص دندان های کامپوزیت شده تمیز کنید. استفاده از نخ دندان و دهان شویه نیز از دیگر مواردی است که باید به صورت روزانه از آن ها برای تمیز کردن دندان های خود استفاده کنید.
پس از انجام کامپوزیت در صورت پوسیدگی دندان آیا امکان برداشتن کامپوزیت وجود دارد؟
سوالی که ممکن است برای بسیاری از افراد به وجود آید این موضوع است که آیا می توان در صورت پوسیدگی دندان، کامپوزیت ها را برداشت. پاسخ این سوال بله است. در صورتی که دندان های شما پوسیده شوند، دندانپزشک می تواند کامپوزیت را از روی دندان ها بردارد و بعد از رفع شدن این مشکل مجدد بر روی دندان های شما کامپوزیت قرار دهد. البته یک مورد مهمی که نیاز است به آن اشاره کنیم این موضوع است که به صورت بیش از اندازه از دهان شویه و نخ دندان استفاده نکنید.
انجام چکاپ های ماهیانه فراموش نشود. برای جلوگیری از هرگونه مشکلات احتمالی نیاز است تا به صورت ماهانه به دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید. در برخی موارد ممکن است رفع پوسیدگی دندان کمی زمان بر باشد. تا زمانی که مشکل پوسیدگی دندان شما حل نشود، دندان پزشک اجازه استفاده از کامپوزیت جدید را نخواهد داشت.
یک نکته مهم دیگری که بیان کردن آن خالی از لطف نیست این موضوع است؛ در صورتی که پوسیدگی دندان های شما بسیار زیاد باشد، دندان پزشک مجبور به تراشیدن مینای دندان هاست. همین موضوع به تنهایی باعث می شود تا دندان ها آسیب شدیدی را ببینند.
اقدامات ابتدایی و مهم برای جلوگیری از پوسیده شدن دندان ها
با انجام یک سری از اقدامات پایه و البته ساده می توانید احتمال پوسیده شدن دندان های خود بعد از انجام کامپوزیت را به عدد صفر برسانید. صحبتی که اکثر دندان پزشکان ماهر در خصوص آن اتفاق نظر دارند، این موضوع است که کامپوزیت کردن به هیچ وقت به صورت مستقیم باعث پوسیده شدن دندان ها نمی شود. اکثر افرادی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند، هیچ توجهی به توصیه های دندان پزشک خود را ندارند.
مصرف غذاهای سفت و چسبناک مانند انواع آجیل، آدامس و… باعث می شود تا دندان ها ساییده شوند. ساییده شدن دندان ها به مرور زمان باعث می شود تا دندان ها پوسیده شوند. بهتر است به هنگام مصرف این مواد غذایی از ساییده دندان های خود بر روی یکدیگر خودداری نمایید.
استعمال دخانیات و مصرف الکل نیز می تواند تاثیرات منفی را بر روی دندان ها بگذارد. در صورتی که عادت به مصرف این دو ماده را دارید، باید منتظر پوسیده شدن دندان های خود باشید.
سخنی پایانی
در این مقاله از صفر تا صد در مورد علل پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت صحبت شد. بهتر است برای جلوگیری از هرگونه مشکلات احتمالی، عمل کامپوزیت را نزد دندان پزشکان با تجربه و متخصص انجام دهید.