دکتر هومن عشقی / جراحی دهان، دندان و لثه / لق شدن و افتادن کامپوزیت دندان
مدت زمان مطالعه
۶ دقیقه

لق شدن و افتادن کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان در حال حاضر به عنوان یکی از محبوب ترین روش های ترمیمی و زیبایی شناخته می شود. به خاطر داشته باشید که آن ها دائمی نیستند و احتمال لق شدن، افتادن و جدا شدن کامپوزیت وجود دارد. هرچند این اتفاق نادر است اما امکان پیشگیری از آن به طور کامل وجود ندارد. برای کاهش این احتمال رعایت برخی نکات بهداشتی لازم و ضروری است. عوامل مختلف بسیار زیادی ممکن است باعث لق شدن، افتادن و جدا شدن کامپوزیت ها شوند. در ادامه به صورت مختصر به بررسی عوامل لق شدن، افتادن و جدا شدن کامپوزیت ها خواهیم پرداخت.

مهمترین دلایل لق شدن، افتادن و جدا شدن کامپوزیت دندان

لق شدن، افتادن و جدا شدن کامپوزیت دندان به ندرت پیش می آید و به طور معمول از ماندگاری نسبتا بالایی برخوردار است. گاهی اوقات برخی عوامل بیرونی مختلف همچون ضربه های ناگهانی و استفاده از مواد بی کیفیت، بی دقتی دندانپزشک زیبایی هنگام نصب کامپوزیت و ابتلا به بیماری های دهانی ممکن است باعث ایجاد این اتفاق شوند. در ادامه عوامل موثر بر لق شدن و جدا شدن کامپوزیت ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد. از مهمترین دلایل ایجاد این مشکل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

لق شدن کامپوزیت دندان

عدم دقت و دانش کافی دندانپزشک متخصص هنگام نصب

برای انجام کامپوزیت دندان به دقت، مهارت و دانش کافی در این زمینه نیاز خواهیم داشت. اگر نکات لازم در رابطه با کامپوزیت به خوبی رعایت نشوند با لق شدن، افتادن و جدا شدن کامپوزیت مواجه خواهید شد. پزشکی را انتخاب کنید که تخصص و تبحر کافی در این زمینه دارد.

استفاده از چسب و مواد بی کیفیت هنگام نصب کامپوزیت

از دیگر دلایل لق شدن، افتادن و جدا شدن کامپوزیت دندان می توان به استفاده از چسب و مواد بی کیفیت هنگام نصب کامپوزیت اشاره کرد. در صورت استفاده از چسب و مواد بی کیفیت هنگام نصب کامپوزیت دندان پیوند قوی بین کامپوزیت و دندان ایجاد نخواهد شد و با گذشت زمان به دلیل ایجاد فشارهای کمبه کامپوزیت امکان لق شدن و افتادن آن افزایش می یابد.

مبتلا بودن فرد به بیماری های لثه

بیماری ها و مشکلات مختلف موجود در لثه همچون عفونت شدید و عدم درمان به موقع آن التهاب و عفونت لثه بعد از کامپوزیت را به همراه خواهد داشت. در این شرایط ایجاد فشار به کامپوزیت علاوه بر ایجاد درد و ناراحتی منجر به جدا شدن آن خواهد شد.

وارد آمدن فشار زیاد به کامپوزیت

گاهی اوقات بنا به دلایل مختلف همچون حوادث غیرمنتظره و گاز گرفتن مواد سخت همچون پوست آجیل به کامپوزیت دندان فشار وارد خواهد شد و این امر در نهایت با لق شدن، افتادن و جدا شدن کامپوزیت دندان همراه می باشد. نحوه غذا خوردن بعد از کامپوزیت دندان بسیار اهمیت دارد.

پوسیدگی شدید دندان از دیگر دلایل جدا شدن کامپوزیت دندان

پوسیدگی شدید دندان باعث خواهد شد دندان دیگر نتواند کامپوزیت را روی سطح خود نگه دارد. دکتر هومن عشقی به همه بیماران خود توصیه میکند تا قبل از انجام خدمات زیبایی دندان حتما تمام مشکلات دندان را برطرف کنند.

افتادن کامپوزیت دندان

پیشگیری از لق شدن، جدا شدن و افتادن کامپوزیت دندان

در صورتی که قبل و بعد از کامپوزیت دندان نکات زیر را رعایت نمایید به خوبی قادر به پیشگیری از لق شدن، افتادن و جدا شدن کامپوزیت دندان خواهید بود.

  • در رابطه با کامپوزیت های باکیفیت به تحقیق بپردازید. برای دستیابی به شناخت مناسب و کافی در رابطه با کامپوزیت دندان توصیه می شود در وب سایت های مختلف به جستجو و تحقیق بپردازید. شما همچنین می توانید از دندانپزشکان معتبر سوالات خود را بپرسید. پس از کسب اطلاعات در رابطه با بهترین برندهای کامپوزیت می توان به دندانپزشک متخصص که از این برندها استفاده می کند مراجعه نمایید.
  • با انتخاب دندانپزشک متخصص خوب می توان از لق شدن، افتادن و جدا شدن کامپوزیت دندان پیشگیری کرد. در صورتی که برای انجام این عمل زیبایی یک دندانپزشک خوب انتخاب نمایید خیال شما از بابت استفاده از مواد مرغوب و باکیفیت راحت خواهد بود. همچنین با انتخاب دندانپزشک متخصص خوب به نحوه انجام این عمل زیبایی توسط دندانپزشک مربوطه اعتماد خواهید کرد.
  • با رعایت بهداشت دهان و دندان قبل و پس از کامپوزیت دندان می توان از لق شدن، افتادن و جدا شدن آنها پیشگیری کرد. همچنین توصیه می شود به منظور پیشگیری از جدا شدن کامپوزیت ها در رعایت نکات مراقبتی سهل انگاری نکنید. عدم توجه به این نکات مراقبتی مشکلات و بیماری‌های های دهان را برای شما به همراه خواهد داشت. در صورت پیشرفت مشکلات و بیماری های دهان احتمال افتادن کامپوزیت افزایش خواهد یافت.
  • آخرین موردی که به منظور پیشگیری از افتادن و جدا شدن کامپوزیت دندان می توان انجام داد خودداری از گاز زدن خوراکی های سخت می باشد. با گاز زدن خوراکی های سخت به کامپوزیت ها فشار زیادی تحمیل خواهد شد که در نهایت ممکن است باعث افتادن و جدا شدن کامپوزیت ها شود.
جدا شدن کامپوزیت دندان

کامپوزیت افتاده را چگونه می توان درمان کرد؟

در صورت لق شدن، افتادگی و جدا شدن کامپوزیت دندان نخستین کاری که باید انجام دهید تماس گرفتن با دندانپزشک متخصص و دریافت نوبت ویزیت از ایشان می باشد. تا زمان فرا رسیدن نوبت به منظور کاهش عوارض افتادن کامپوزیت می توان نکات مراقبتی زیر را رعایت کرد.

  • از چسباندن کامپوزیت مجدد روی دندان در منزل به ‌شدت خودداری نمایید.
  • شستشو دادن دهان به صورت منظم با استفاده از محلول آب و نمک که به عنوان نوعی باکتریال خانگی شناخته می شود.
  • شستشو دادن دهان با استفاده از دهانشویه به صورت منظم
  • در صورت احساس درد و سوزش پس از جدا شدن کامپوزیت دندان به منظور تسکین آن می توان از داروهای ضدالتهاب و مسکن بدون نسخه همچون ایبوپروفن‌ و استامینوفن استفاده کرد.
  • اگر تورم لثه باعث جدا شدن کامپوزیت شده باشد به منظور کاهش تورم و التهاب آن امکان استفاده از کمپرس سرد برای شما وجود دارد.

هزینه درمان کامپوزیت جدا شده

به خاطر داشته باشید که پس از جدا شدن کامپوزیت دندان امکان نصب مجدد آن وجود ندارد و باید کامپوزیت های جدید را جایگزین موارد قبل کرد. از این رو بابت ترمیم کامپوزیت ها هزینه نصب اولیه دریافت خواهد شد. اگر بیماری لثه و دندان باعث افتادن کامپوزیت ها شده باشد برای درمان آن مجبور به پرداخت هزینه های اضافه خواهید بود. به منظور کسب اطلاع از نحوه و شرایط ترمیم کامپوزیت جدا شده توصیه می شود با دندانپزشک متخصص خود تماس بگیرید. گاهی اوقات امکان دریافت جلسه رایگان برای شما وجود خواهد داشت. در طول آیت جلسه به طور معمول وضعیت دهان و دندان شما مورد بررسی قرار خواهد گرفت و هزینه دقیق درمان به بیمار اطلاع داده خواهد شد.

دکتر هومن عشقی

دکتر هومن عشقی به عنوان دندانپزشک خانه سینما با گذراندن دوره هایی نظیر ایمپلنت پیشرفته، مهندسی بافت نرم و پیوند بافت نرم، جراحی بافت سخت و پیوند استخوان، ایمپلنت ITI ، فلوشیپ سرامیک های زیبایی ،ایمپلنت های noble biocare و ... به ارائه کلیه خدمات زیبایی دندان میپردازد.

اشتراک گذاشتن مقاله در شبکه های اجتماعی

مطالب مرتبط

پولیش لمینت دندان
جراحی دهان، دندان و لثه

پولیش لمینت دندان

فهرست مطالب۱ پولیش لمینت دندان چیست؟۲ پالیش دندان بعد از لمینت چه اهمیتی دارد؟۳ با استفاده از پولیش چه لکه‌هایی از بین می‌روند؟۴ چرا لمینت

لمینت دندان بدون تراش
جراحی دهان، دندان و لثه

لمینت دندان بدون تراش

همان طور که ذکر شد این روش به عنوان یکی از بهترین روش‌های دندانپزشکی زیبایی به شمار می‌رود. این امر نیز به دلایل مختلفی می‌باشد،

اصلاح فاصله بین دندان ها
جراحی دهان، دندان و لثه

اصلاح فاصله بین دندان ها

فهرست مطالب۱ علت ایجاد فاصله بین دندان ها۲ روش های اصلاح فاصله بین دندان۲.۱ ارتودنسی دندان۲.۲ ایمپلنت دندان۲.۳ کامپوزیت دندان۲.۴ روکش دندان و بریج۲.۵ لمینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *