روکش دندان

روکش  یا به عبارت دیگر پروتز دندان ثابت از روش‌های بازسازی دندان است که نوعی ترمیم دندان محسوب می شود. با رشد باکتری های مضر، پوسیدگی دندان اتفاق می افتد و با پوسیدگی، مینای دندان آسیب می بیند. روکش دندان از روش هایی می باشد که برای درمان ساختمان آسیب دیده دندان استفاده می شود البته تصمیم‌گیری برای انتخاب این روش ترمیمی به عواملی مانند شرایط ساختمان دندان باقیمانده، عادت‌های بیمار و شرایط دندان بستگی دارد.

روکش دندان

دندان هایی که مقدار زیادی از آن ها در اثر پوسیدگی از بین رفته یا به دلیل شرایط محیطی، دیواره آن دچار آسیب شده است و همچنین به دلیل عصب کشی یا نازک شدن جداره، احتمال شکستن آن وجود دارد، می توان با روکش دندان بازسازی شود.

روکش های دندان می تواند از جنس فلز یا سرامیک و یا ترکیبی از هر دوی آن باشد که باتوجه به اندازه و ظاهر دندان ساخته و بر روی دندان ها با گذاشته می شود. با این کار از دندان در برابر شکستگی حفاظت شده و علاوه بر آن بر حفاظت عملکرد و زیبایی دندان نیز دوباره به آن باز گردانده می شود.

انواع روکش دندان

  • روکش چینی فلزی

که بخش درونی (Frame) آن از فلز و بخش بیرونی آن از جنس چینی دندانپزشکی است. فریم فلزی معمولاً از جنس طلا یا آلیاژهای نیکل، کروم و کبالت ساخته می شوند.

  • ژاکت کراون

این نوع روکش به دلیل توانایی کمتر در تحمل فشارهای ناشی از جویدن به دلیل نداشتن بخش پشتیبانی کننده درونی فریم، در دندان های جلو کاربرد دارد.

  • روکش های تمام سرامیکی

این نوع از روکش، در بخش درونی به جای فلز از نوعی سرامیک تقویت شده به عنوان هسته مرکزی استفاده می شود. این روش گران تر از روش PFM بوده و در موارد وجود حساسیت  در بیمار به فلز یا به دلیل زیبایی، توسط دندانپزشک زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد.

  • روکش‌های تمام فلزی

روکش های تمام فلزی با استفاده از آلیاژهای طلا یا طلای سفید ساخته می‌شود. این روکش‌ها قدرت و دوام بسیار خوبی دارند ولی به دلیل قیمت بالا آن ها به کار گیری این از روکش ها رایج نمی باشد.

تصمیم درباره نوع روکشی که باید بر روی دندان قرار داده شود بر عهده دندانپزشک متخصص و با بررسی شرایطی می باشد.

درمان  با روکش دندان

در ابتدا لازم می باشد که دندان توسط متخصص به دقت معاینه شده و یک مدل از ماکت دندان ساخته می‌شود. این مدل به آزمایشگاه ارسال می‌شود تا روکش دندان مناسب آن ساخته شود و تا آماده شدن روکش اصلی یک روکش موقت روی دندان نصب می گردد. زمانی که روکش اصلی آماده شد به هنگام نصب معمولاً از بی حسی موضعی در ناحیه استفاده می گردد. روکش دندانی موقتی برداشته شده و سپس تراش های لازم برای متناسب سازی دندان با روکشی که باید روی آن قرار گیرد انجام می شود. روکش دائمی با سیمان مخصوص دندانپزشکی به دندان متصل می‌شود.

وکش های زیبایی

هنگامی که برای درمان مشکلات دهان و دندان خود به دندانپزشک مراجعه می‌کنید، دندانپزشک بر اساس وضعیت دهان شما از  روش‌های مختلفی جهت درمان استفاده می‌کند تا لبخندی زیبا و دندان های سالمی را برای شما ایجاد کند.روکش های زیبایی یکی از این روش ها ی زیبایی دندان ها است.در واقع یک سرپوش به شکل دندان است که روی دندان قرار می‌گیرد وآن را در مقابل آسیب ها محافظت می نماید ،  روکش دندان باعث می شود که شکل، اندازه، استحکام و ظاهر دندان بهبود بخشیده شود .

روکش های زیبایی روی سطح ایمپلنت یا دندان چسبانده می شوند و به راحتی قابل برداشتن نیستند ، به همین دلیل احتمال آسیب رسیدن و یا تخریب آن ها بسیار کم است.

روکش‌ها همچنین به اتصال بریج دندان، ترمیم دندانی که پیش از این شکسته شده است و به محافظت از دندان های عصب کشی شده کمک فراوانی می کند.

روکش های زیبایی دندان  همچنین برای پوشاندن ایمپلنت دندان نیزاستفاده می شود ،اما بیشترین کاربرداین روکش ها برای زیبا سازی ظاهر دندان ها است و کمک می کند تا دندان های سالم و مقاومی داشته باشیم.

روکش-های-زیبایی

انوع روکش های زیبایی

  • روکش های تمام فلزی

این روکش ها ساختارشان  از فلز ساخته شده است و معمولاً در مواردی استفاده می‌شود که به نیروی زیادی برای دندان نیاز است و زیبایی دندان اهمیت کمتری برای بیمار  دارد. برای مثال از روکش‌های تمام فلزی بیشتر ، برای دندان‌های آسیاب  که به قدرت بالایی نیاز دارند، استفاده می‌شود.

  • روکش‌های تمام سرامیکی

معمولا  روکش‌های تمام سرامیکی  همرنگ دندان ها هستند و شباهت زیادی با دندان های طبیعی دارند،همینطور از دوام مکانیکی پایین تری برخوردارهستند.

از روکش‌های تمام سرامیکی معمولاً در مواردی استفاده می‌شود که شکل ظاهری دندان اهمیت بیشتری نسبت به قدرت آن داشته باشد. از روکش های سرامیکی بیشتر برای ترمیم دندان های جلو استفاده می کنند.

لازم به ذکر است که همانطور که می دانید دندانپزشکی زیبایی یک کار بسیار حساس و نیازمند به دقت و تبحر فراوانی می باشد ، دقت در انتخاب دندانپزشک زیبایی در آنچه از زیبایی دندان انتظار دارید بسیار موثر است.

روکش زیبایی دندان

مشکلی که بسیاری از  افراد با آن مواجه هستند وجود دندانهای صدمه دیده یا پوسیده در دهان است که باعث می شوند ظاهر دندانهایتان سفید و درخشان نباشند و لبخندی زیبا نداشته باشید. خوشبختانه امروزه درمان این عارضه نیز کشف شده است، شما می توانید از روکش زیبایی دندان استفاده کنید و دندانهایتان را منظم کنید. روکش با قرار گرفتن روی ناحیه ای که دچار آسیب دیدگی یا پوسیدگی شده است، اندازه و فرم طبیعی دندان را به آن باز می گرداند. روکش زیبایی دندان صرفاً جهت حفظ ظاهر نیست بلکه به مقاومت دندان نیز کمک می کند.

روکش زیبایی دندان

روکش زیبایی دندان چیست؟

روکش دندان نوعی سرپوش شبیه دندان است که روی دندان گذاشته می شود و استحکام دندان را افزایش می دهد. همچنین فرم، سایز و به طور کلی ظاهر دندان را بهبود می بخشد. این روکش ها قابلیت چسباندن روی ایمپلنت دندان را نیز دارند. البته باید دقت کرد ایمپلنت سالم باشد و صرفاً جهت همرنگ کردن دندان مورد نظر با سایر دندانها از این روکش استفاده کنیم. روکش ها به سادگی قابلیت برداشتن ندارند. احتمال صدمه دیدن و تخریب روکش ها پایین است.

کاربرد روکش زیبایی دندان

بعضی از دندانها پر کردگیشان زیادتر از دندان است، مخصوصاً دندانهایی که عصب کشی شده اند دندان دیواره ی کافی برای نگاهداری مواد پرکردگی ندارد از روکش کمک می گیریم تا هم ظاهر زیبایی به دندان ببخشد و هم مواد پر کردگی را حفظ کند. روکش ها به اتصال بریج دندان و ترمیم دندان شکسته نیز کمک می کنند. به طور کلی روکش زیبایی دندان در رفع بسیاری از مشکلات حاد دندانی نقش دارد. گاهی استفاده از روکش ها ضروری است و گاهی نیز فقط جنبه ی زیباسازی دارند مثلاً هنگامی که دندان عصب کشی شده است نیاز مبرم به روکش حس می شود و زمانی که برای همرنگ کردن دندان با سایر دندانهای روکش شده از این روش استفاده می کنیم هدف زیبایی است.

انواع روکش زیبایی دندان

  • لمینت
  • لومینیرز
  • لیتیوم
  • زیرکونیوم

انتخاب روکش زیبایی دندان

برای انتخاب روکش باید فاکتورهای متعددی را زیر نظر بگیرید از جمله آسیبی که به دندان وارد شده است، نیازهای درمانی، اهداف شما برای زیبایی دندان و هزینه ی درمان. به هر حال برای انتخاب هر کدام از این روکش ها می توانید ابتدا به مطب دندانپزشک زیبایی مراجعه کنید و از او بخواهید انواع روکش را به شما معرفی کند و کاربردهای هر کدام را جداگانه برایتان توضیح دهد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *