رادیوگرافی دندان

رادیوگرافی دندان

عکس برداری از دندان ها، در تشخیص صحیح و به موقع آسیب دندان ها ضروری است. رادیوگرافی از ساختار دندان، به عنوان عکس دیجیتالی، ذخیره می شود. رادیوگرافی دندان، به صورت داخل دهانی و خارج دهانی، انجام می شود.

رادیوگرافی دندان، عبارت است از، عکس های گرفته شده از دندان، که به تشخیص و ارزیایی میزان و نوع خرابی و پوسیدگی دندان  کمک می کند. از طریق رادیوگرافی دندان، مشکلات دندان، پوسیدگی، و خرابی دندان مشخص می شود.

رادیوگرافی دندان، عمدتا یک بار در سال نیاز می شود، مگر اینکه بنا به تشخیص و صلاح دید، پزشک، تعداد دفعات بیشتری از رادیوگرافی نیاز شود.

چندین عامل وجود دارد، که بر روند رادیوگرافی تاثیر می گذارد، از جمله:

  • سن
  • میزان سلامت دهان
  • وجود هرگونه بیماری در دهان
  • سابقه ورم لثه و یا پوسیدگی دندان

کودکان، به دلیل رشد سریع دندان هایشان، بیشتر از بزگسالان، به رادیوگرافی دندان احتیاج دارند. این امر، دندان پزشک را در تشخیص صحیح مشکلات دندان، مانند پر کردن دندان ها، کمک می کند.

رادیوگرافی دندان

دسته بندی رادیوگرافی دندان:

رادیوگرافی های داخل دهانی عبارتند از:

  • بایت وینگ (bitewing):

در این روش، فرد ورقه کاغذ را گاز می گیرد، و دندان پزشک به بررسی تاج دندان (کلاهک پوشاننده دندان) می پردازد. این روش بیشتر در تشخیص خرابی دندان، بسیار موثر می باشد.

  • اکلوزال (occlusal):

در این روش، فک بسته بوده و دندان پزشک به بررسی دندان های بالایی و پایینی، و مشکلات مربوط به سقف دهان، می پردازد.

  • پری اپیکال (periapical):

این روش ریشه دندان تا قسمت تاج را بررسی می کند

  • پانورامیک (panoramic):

در این روش، دستگاهی به دور سر می چرخد. روش پانورامیک جهت بررسی دندان عقل، ایمپلنت و یا بیماری های لثه، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

رادیوگرافی های خارج دهانی، در تشخیص مشکلات مربوط به مناطق خارج از لثه و دندان، مانند فک، کاربرد دارند. این روش به نسبت روش رادیوگرافی داخل دهانی، جزئیات کمتری از میزان خرابی و یا پوسیدگی دندان را نشان می دهد.

قبل از انجام رادیوگرافی داخل دهانی، حتما دندان های خود را مسواک بزنید، بهداشت دندان و داخل دهان، در روند تشخیص بسیار مهم می باشد.

بعد از انجام رادیوگرافی داخل دهانی، پزشک میزان و نوع خرابی و یا پوسیدگی دندان شما را تشخیص می دهد و سپس به بررسی روش ها و درمان مشکل دندان می پردازد.

علاوه بر مسواک زدن و رعایت بهداشت دهان، رادیوگرافی دندان، نیز جهت حفظ سلامتی دهان و دندان، ضروری است. با در نظر گرفتن میزان سن و سلامت فرد، رادیوگرافی دندان باید هر ۲ سال یک بار انجام شود.

Source: http://www.healthline.com

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *