جرم گیری دندان

جرم گیری دندان چیست؟

داشتن دندان های زیبا و سفید، در صورت شما اثرات مثبتی را ایجاد میکند و لبخند شما زیباتر به نظر می رسد. در صورتی که شما چند روز مسواک نزنید، لایه ای از مواد غذایی بر روی دندان می نشیند، این لایه از جرم اغلب دیده نمی شود، اما در صورت ادامه یافتن، ظاهر دندان، زرد رنگ خواهد شد. جرم دندان، لایه ای از باکتری های چسبنده، بی رنگ، و مواد قندی می باشد، که به دندان می چسبند، و منجر به ایجاد حفره، پوسیدگی دندان و بیماری های لثه می شود.

راه تشخیص جرم دندان

جرم، در دندان همه افراد وجود دارد، زیرا باکتری ها در دهان،  به طور مداوم، در حال رشد و تکثیر هستند. این باکتری ها، از مواد غذایی موجود در دهان و بزاق، تغذیه و رشد می کنند. بعد از خوردن غذا، زمانی که اسید حاصل از جرم به دندان، حمله می کند، حفره هایی در دندان ایجاد میشود. با گسترش حملات اسیدی، مینای دندان تجزیه شده و حتی منجر به ایجاد حفره نیز می شود.

جرم گیری دندان

در صورت برطرف نشدن جرم، لثه و نواحی اطراف دندان ها آسیب خواهد دید و در نهایت منجر به ورم لثه می شود. علائم ورم لثه به شرح زیر می باشد:

  • قرمزی
  • تورم
  • خون ریزی لثه

راه های پیشگیری ایجاد جرم دندان

شما نمی توانید جلوی تشکیل جرم را بگیرید، اما با رعایت نکات ساده، میتوانید جلوی پیشرفت جرم، و به دنبال آن، بیماری های لثه را بگیرید. این نکات به شرح زیر می باشند:

  • مسواک زدن دندان ها: حداقل ۲ بار در روز. با این کار، جرم ها از تمام سطح دندان شما برطرف خواهند شد.
  • استفاده از نخ دندان:با این کار، جرم های موجود در فواصل میان دندان ها، زیر لثه ها، و مناطقی که با مسواک، تمیز نمی شوند، نیز از بین خواهند رفت.
  • محدود کردن مصرف مواد قندی و نشاسته دار
  • معاینه مرتب دندان ها

فواید جرم گیری دندان

جرم گیری دندان، اقدامی فراتر از تمیز کردن سطحی دندان است. این روش، تمیز کردن عمیق دندان، برای تسطیح ریشه دندان است که به بهبود بیماری‌های لثه نیز کمک می‌کند. در مواردی که خطر از دست دادن دندان وجود دارد و بیماری‌ مزمن لثه، دندان را دچار آسیب کرده، جرم گیری دندان فواید زیادی دارد و می‌تواند به بهبود فرد شایانی بکند.

  1. پیشگیری از پوسیدگی دندان؛ تجمع پلاک و جرم روی دندان می‌تواند موجب ایجاد کلکولوس شود که این جرم، سختتر و ماندگارتر بر دندان می‌ماند و آسیب به مینای دندان و پوسیدگی را به همراه دارد. پس اولین و یکی از مهمترین فواید جرم‌گیری دندان، جلوگیری از پوسیدگی است.
  2. پیشگیری از بیماری‌های لثه و محافظت از ریشه دندان؛ تجمع جرم دندان و پلاک‌ها در قسمت پایینی لثه، می‌تواند این بافت دهانی را نیز دچار عفونت و آسیب کند. در پی عفونی شدن بافت لثه و تحلیل رفتن آن، ریشه دندان که در لثه قرار گرفته نیز دچار آسیب می‌شود و در آخر ممکن است این اتفاق، به از دست دادن دندان منتهی شود. جرم‌گیری دندان یک راه کارآمد برای پیشگیری از این اتفاقات هولناک است!
  3. رفع بوی دهان و تقویت درخشندگی دندان‌ها؛ پرده کدر پلاک‌ها و جرم‌ها، درخشندگی و زیبایی را از دندان‌ها سلب کرده‌اند و موجب بوی بد دهان می‌شوند که با جرم گیری دندان به راحتی می‌توان از شر آن‌ها خلاص شد.
  4. صرفه‌جویی در هزینه‌های جانی و مالی؛ با درمان زودهنگام مشکلات لثه و دندان، نیاز به جراحی لثه، عصب کشی و چنین اقدامات پرهزینه‌ای، کاهش می‌یابد. بنابراین در هزینه‌های جانی (درد و عوارض) و البته مالی صرفه‌جویی می‌شود.

جرم گیری دندان

مراحل و نحوه جرم گیری دندان

به طور معمول، توصیه می‌شود حداقل یکبار در سال جرمگیری دندان انجام شود. اما اگر اوضاع دندان‌ها و لثه وخیم باشد، ممکن است دندانپزشک صلاح ببینید دو بار در سال و در چند مرحله جرم گیری دندان را انجام دهد. جرم‌گیری دندان عملیاتی سرپایی است که در صورت حاد بودن شرایط لثه، با کمک بی‌حسی انجام می‌پذیرد. در این روش دندانپزشک، دستگاهی به نام کورت یا اسکیلر را بر نواحی زیر لثه، در محل اتصال به دندان می‌کشد؛ تا جرم و پلاک‌ها را بزداید.

همچنین ممکن است برای این عملیات از دستگاهی دیگر به نام اولتراسونیک بهره برد که این دستگاه سری فلزی دارد و به تراش پلاک‌ها کمک می‌کند. در هنگام استفاده از این ابزارها، دندانپزشک زاویه ۹۰ یا ۴۵ درجه‌ای با دندان می‌سازد تا تراش جرم‌ها به خوبی صورت پذیرد و پس از آن، نوبت به روت پلنینگ می‌رسد. فرآیندی برای پاک و هموار ساختن یا تسطیح ریشه دندان برای اینکه بدون باکتری و ناهمواری، زیر لثه قرار گیرد. وقتی این اقدام انجام شد، شستشوی دندان کار را به اتمام می‌رساند. اما اگر نیاز به رفع عفونت باشد، ممکن است آنتی‌بیوتیک خوراکی نیز تجویز شود.

مراقبت های بعد از جرم گیری دندان

اگر گرفتن بهترین نتیجه از جرم گیری برایتان مهم است، باید به دقت و هوشیاری مراقبت‌های لازم بعد از جرم گیری دندان را انجام دهید. اولا تغذیه خود را اصلاح کنید و بدانید که یک بدن سالم و زیبا با یک سبک زندگی سالم ساخته می‌شود. برای جلوگیری از بازگشت رنگ و جرم به دندان‌ها باید مصرف نشاسته و شکر را به حداقل برسانید و در نوشیدن مواد رنگدانه‌دار از جمله قهوه و نوشابه محتاط باشید.

شما برای داشتن دندان‌های پاکیزه و درخشان نیاز دارید که بک مسواک استاندارد و کارآمد، یک خمیر دندان مناسب و یک دهانشویه ایده‌آل داشته باشید. توجه کنید که مسواک زدن سرسری و تند هیچ فایده‌ای نمی‌تواند داشته باشد. باید به دقت و در تایم مناسب (سه تا چهار دقیقه) حرکات مسواک را انجام دهید و با استفاده از نخ دندان، نظافت دندان را تکمیل کنید.

جرمگیری دندان

هزینه جرم گیری دندان

هزینه جرم گیری دندان در سال ۱۴۰۲ برای هر فرد متفاوت است و در این مورد، انجام اقدامات مراقبتی از دندان تاثیر به سزایی خواهد داشت. یعنی هرچه بیشتر مراقب دندان‌های خود باشید، بیشتر مسواک بزنید؛ از نخ دندان استفاده کنید و به کمک دهانشویه ایده‌آل دهان خود را شستشو دهید؛ جرم گیری برایتان کم هزینه‌تر خواهد بود.

هزینه این اقدام وابسته به سطح جرم دندان است؛ چراکه هرچه جرم دندانی بیشتر باشد، نیاز است که از تجهیزات دندانپزشکی پیشرفته‌تری استفاده کنند و در چند جلسه این روند را ادامه دهند‌. همچنین هزینه عکسبرداری از هزینه‌های اولیه جرم گیری دندان است و بر هزینه عمل می‌افزاید. البته خبر خوب این است که جرم‌گیری دندان نوعی اقدام درمانی به شمار می‌رود و از این جهت بیمه، درصدی از آن را تقبل خواهد کرد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *