ایمپلنت دندان در بیماران قلبی

ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی

با وجود تمام این مزایا، ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی نیازمند شرایط خاص و دستورالعمل های ویژه ای است. کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی باید طبق دستورالعمل های خاص و تحت نظر پزشک متخصص انجام شود. در این مقاله به بررسی شرایط و دستورالعمل های لازم برای انجام کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی پرداخته خواهد شد.

ایمپلنت دندان در بیماران قلبی

بیماری قلبی چه تاثیری بر کاشت ایمپلنت دارد؟

طبق گفته بسیاری از پزشکان بیماری قلبی مانع کاشت ایمپلنت نمی‌شود. باید گفت در برخی موارد این جمله درست نیست چرا که سلامت بدن در راستای سلامت قلب بوده و سیستم قلب و عروق روی تمامی ارگان‌های بدن به خصوص سیستم گردش خون به طور مستقیم تاثیر گذار است. از طرفی در بافت لثه نیز خون جریان دارد که این موضوع می‌تواند کاشت ایمپلنت را برای بیماران قلبی مشکل ساز کند. به همین دلیل افرادی که به بیماری‌های قلب و عروق مبتلا هستند ابتدا باید نسبت به کنترل آن اقدام کنند. این دسته از افراد پس از مصرف داروهای مربوطه و تثبیت عملکرد قلب، بعد از بررسی کامل متخصص قلب و عروق و صلاحدید دندانپزشک می‌توانند نسبت به کاشت ایمپلنت اقدام کنند.

آیا امکان انجام ایمپلنت برای بیماران قلبی وجود دارد؟

بیماران قلبی قبل از هرگونه اقدامی نسبت به انجام کاشت ایمپلنت باید بدانند که با وجود این که این عمل وابستگی خاصی به بیماری قلبی ندارد، اما توجه ویژه‌ای به برخی از موارد را می‌طلبد. دو مورد از محدودیت‌های بیماران قلبی برای کاشت ایمپلنت عبارتند از:

خونریزی حین کاشت ایمپلنت

 اغلب بیماران قلبی ملزم به مصرف داروهای رقیق کننده خون به صورت موقت یا دائمی می‌باشند. یکی از مراحل کاشت ایمپلنت، شکافتن لثه و جایگذاری قطعه‌ای در استخوان می‌باشد که طی این مرحله خون‌ریزی بسیار طبیعی است.  این خون‌ریزی در کنار مصرف دارو‌های رقیق کننده می‌تواند مشکلاتی جدی را برای بیمار در پی داشته باشد.

عفونت پس از کاشت ایمپلنت

 اختلال در سیستم گردش خون می‌تواند سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن گردد. باید گفت افرادی که نسبت به کاشت ایمپلنت اقدام می‌کنند، خواه ناخواه در معرض عفونت قرار دارد که می‌توانند با انجام مواردی از بروز آن جلوگیری کنند. اما جلوگیری از بروز عفونت در افراد مبتلا به بیماری قلبی، با توجه به ضعیف بودن سیستم ایمنی آن‌ها، از افراد عادی بسیار سخت‌تر می‌باشد.

ایمپلنت دندان در بیماران قلبی

عوارض و مشکلات کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی

عدم کنترل بیماری‌ قلبی و عروقی قبل از ایمپلنت می‌تواند مشکلات جدی را در پی داشته باشد. برخی از عوارض کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی عبارتند از:

خطر ابتلا به اندوکاردیت

خونریزی ناشی از برش لثه در کاشت ایمپلنت می‌تواند بستر ابتلا به عفونت را فراهم کند. این موضوع در بیماران قلبی ممکن است به شکل اندوکاردیت بروز پیدا کند که بسیار خطرناک می‌باشد.

گرفتگی شریان‌ها

گاها دندانپزشکان ایمپلنت را طی بیهوشی عمومی انجام می‌دهند. داروهای بیهوشی ممکن است منجر به ایجاد پلاک‌هایی در خون بیمار شود که در نهایت این موضوع عوارضی مثل لخته شدن خون و گرفتگی رگ‌ها را در پی دارد، شدت و امکان بروز این عوارض در بیماران قلبی بیشتر است.

عوارض داروی بیحسی برای بیماران قلبی

مواد اولیه به کار رفته در داروی بی حسی نیز می‌تواند برای بیماران قلبی خطر آفرین باشد.

خطرات ناشی از قطع مصرف رقیق کننده‌های خون

ممکن است دندانپزشک قبل از شروع روند مربوط به کاشت ایمپلنت،‌ از بیمار بخواهد که مصرف دارو‌های رقیق کننده خون را در یک بازه زمانی مشخصی قطع کند.  این موضوع نیز می‌تواند برای بیماران قلبی خطرناک باشد.

روش های کاهش ریسک در ایمپلنت برای بیماران قلبی

اگر فردی که مبتلا به بیماری قلبی و عروقی می‌باشد، تمایل به انجام کاشت ایمپلنت را دارد، باید برای کاهش خطرات مربوط به این عمل مواردی را در نظر بگیرد. برخی از این موارد عبارتند از:

مشاوره با متخصص قلب

قبل از هرگونه اقدامی در خصوص کاشت ایمپلنت، به یک متخصص قلب و عروق جهت انجام بررسی‌های لازم در خصوص سلامت قلب مراجعه شود. متخصص قلب می‌تواند توصیه‌های کاربردی در خصوص ایمپلنت به بیماران ارائه دهد.

بررسی مدارک و تاریخچه پزشکی

پرونده پزشکی و تمامی داروهای مصرفی  باید به دندانپزشک مورد نظر اطلاع داده شود. این موضوع می‌تواند به دندانپزشک برای انجام یک برنامه ریزی دقیق جهت طی کردن مراحل کاشت ایمپلنت کمک کند.

کنترل دارو‌ها

 داروهای مورد استفاده باید به اطلاع  متخصص قلب و دندانپزشک مورد نظر رسانده شود چرا که در برخی موارد لازم است تغییراتی در نحوه مصرف یا دوز داروهای مصرفی قبل و بعد کاشت ایمپلنت ایجاد شود.  به عنوان مثال گاها مصرف داروهای رقیق کننده خون باید در یک بازه زمانی مشخص قطع شود. البته این موضوع باید با مشورت پزشک انجام شود و هیچ گونه اقدامی قبل از اعلام نظر پزشک نباید انجام شود.

انتخاب بهترین روش برای بیهوشی

ایمپلنت طی دو روش بی حسی موضعی یا بیهوشی کامل انجام می‌شود. این که کدام روش برای بیماران قلبی بهتر است، به مشورت بین متخصص قلب و دندانپزشک مربوطه بر می‌گردد. اما معمولا برای بیماران قلبی بی حسی موضعی نسبت به بیهوشی عمومی ارجحیت دارد.

پیش بینی بروز عوارض

 بروز عوارض ناخواسته طی کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی مثل خونریزی یا التهاب، از مواردی است که باید به آن توجه داشت. دندانپزشک مورد نظر باید یک برنامه ریزی درست برای مقابله با این موارد داشته باشد.

ایمپلنت در بیماران قلبی

شرایط لازم جهت کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی

کاشت ایمپلنت در بیماران قلبی شرایط ویژه ای را می‌طلبد که عبارتند از:

  • تایید سلامت و کنترل بیماری توسط متخصص قلب از ایمپلنت
  • انجام یک ارزیابی و بررسی کامل قبل و بعد از کاشت ایمپلنت
  • برطرف کردن هرگونه عفونت‌های دندانی قبل از کاشت ایمپلنت
  • کاهش یا قطع مصرف داروهای رقیق کننده خون در صورت تشخیص پزشک
  • گزارش هرگونه ناراحتی بعد از کاشت ایمپلنت به دندانپزشک
  • مدیریت استرس از طریق روش‌هایی مثل تنفس عمیق حین کاشت ایمپلنت

بیماران قلبی چگونه می توانند کاشت ایمپلنت موفقی داشته باشند؟

بیماران قلبی با رعایت نکات زیر می‌توانند شانس موفقیت خود را در خصوص کاشت ایمپلنت افزایش دهند.

  1. کاهش خطر عفونت در نواحی کاشت بسیار حائز اهمیت است. معمولا پزشکان قبل از درمان و رفع عفونت‌های دندانی هیچ گونه اقدامی در خصوص کاشت ایمپلنت انجام نخواهند داد.
  2.  استفاده از ایمپلنت مناسب و با کیفیت، برای بهبود سلامتی ضروری است. برخی ایمپلنت ها دارای یک کولار از جنس زیرکونیا هستند که می‌توانند در جهت کاهش بروز عفونت تاثیر گذار باشند. در واقع سطوح زیرکونیا برخلاف تیتانیوم با باکتری ها سازگار کمتری داشته و این  موضوع در محافظت از بافت لثه کمک کننده است که در نهایت موجب افزایش شانس ایمپلنت خواهد شد.
  3. انتخاب پزشک متخصص و باتجربه و همچنین آگاه کردن پزشک از تاریخچه بیماری های پیشین و وضعیت کنونی سلامت بدن و در نهایت جدی گرفتن مراقبت های قبل و بعد از ایمپلنت، شانس موفقیت این عمل را افزایش می دهد.

علت تپش قلب بعد از ایمپلنت دندان چیست؟

تپش قلب پس از ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی، به عوامل متعددی بستگی دارد. این موضوع به دلیل تاثیرات غیر مستقیمی است که روند ایمپلنت بر سیستم‌های مختلف بدن از جمله سیستم عصبی، سیستم قلبی و سیستم مربوط به سلامت دهان و دندان می‌گذارد. در ادامه برخی از این عوامل را بررسی می کنیم:

استرس و اضطراب:

روند کاشت ایمپلنت معمولا برای اکثر افراد ترسناک است و می ‌تواند افزایش استرس و اضطراب را در پی داشته باشد. در نهایت باید گفت این مسائل روی ضربان قلب موثر می‌باشند.

تاثیر بیهوشی

 بیهوشی می تواند بر روی سیستم عصبی و قلبی تاثیر بگذارد و ضربان قلب را تغییر دهد.

درد

 درد پس از کاشت ایمپلنت یکی از دلایل تغییرات ضربان قلب می‌باشد.

تاثیرات دارو ها

 دارو و مسکن‌هایی که برای کاهش درد و جلوگیری از بروز عوارض ناشی از ایمپلنت تجویز می‌شود، بر روی ضربان قلب اثر دارد.

تاثیرات جانبی عمل جراحی

 تاثیرات جانبی ناشی از جراحی مثل خونریزی یا التهابات در دهان می تواند موجب ایجاد تغییراتی در ضربان قلب شود.

سخن پایانی

در این مقاله، به بررسی تأثیرات، عارضه ها و شرایط کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی پرداخته شد. باید توجه داشت که کاشت ایمپلنت برای افراد مبتلا به این بیماری ها مناسب است و هیچ گونه مانعی وجود ندارد. اما مراقبت ها و شرایط مربوط به این موضوع باید با دقت رعایت شوند. پس از انجام معاینات و آزمایش های تخصصی، دندانپزشک نظر خود را درباره شرایط قبل و بعد از کاشت ایمپلنت بیان خواهد کرد. 

سوالات متداول

۱.تا چه مدت پس از انجام ایمپلنت مشکلات قلبی رخ می دهد؟

زمان بروز مشکلات قلبی پس از کاشت ایمپلنت مشخص نیست اما طبق تجربیات سایر افراد حدود یک ماه بعد از ایمپلنت ممکن است مشکلات قلبی ناشی از آن ظاهر شود. 

۲.بهترین گزینه برای پیشگیری از ابتلا به عفونت اندوکاردیت چیست؟

استفاده از ایمپلنت های دارای کولار از جنس زیرکونیا برای بیماران قلبی، بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به عفونت اندوکاردیت پس از کاشت ایمپلنت است.

۳.آیا رعایت بهداشت دهان و دندان احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی بعد از انجام کاشت ایمپلنت را کاهش می دهد؟

بله. رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی پس از کاشت ایمپلنت را کاهش دهد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *