ایمپلنت و سرطان

آیا ایمپلنت دندان باعث سرطان می شود؟

اگر قصد کاشت ایمپلنت دندان را داشته اید، با این شایعه مواجه شدید که ایمپلنت سرطان زا است و نباید این کار را انجام دهید. اما، دلیل به وجود آمدن این تصور چیست و آیا صحت دارد یا خیر. برای بررسی اینکه آیا ایمپلنت باعث سرطان می‌شود یا خیر با ادامه با ما همراه باشید.

ایمپلنت و سرطان

آیا امکان کاشت ایمپلنت برای افراد سرطانی وجود دارد؟

سرطان یک بیماری پیش‌رونده است که باعث می‌شود بدن ضعیف شده و توان خود را از دست بدهد. اما، کاشت ایمپلنت برای افراد سرطانی زمانی امکان پذیر است که سرطان از دوران مبارزه با بیماری گذر کرده و به مرحله کنترل شده رسیده باشد. شما باید مرحله شیمی درمانی، پرتو درمانی و جراحی را کاملا پشت سر گذاشته باشید تا بتوانید ایمپلنت کنید. این مرحله که به مرحله نقاهت بیماری سرطان شناخته می‌شود، زمانی است که افراد با تشخیص پزشک می‌توانند ایمپلنت انجام دهند. پزشک مربوطه با توجه به شرایط بدنی و نوع سرطان تشخیص می‌دهد که اجازه دارید ایمپلنت کنید یا خیر.

تشدید عوارض و عفونت های ناشی از کاشت ایمپلنت موجب بروز سرطان می شود؟

التهاب ناشی از ایمپلنت یکی از مشکلاتی است که ممکن است به ندرت در افراد رخ دهد. به این دلیل که این عفونت داخل فک اتفاق می‌افتد، ابتدا بافت نرمی داشته و کم کم حالت سفت مانندی به خود می‌گیرد. این سفت شدگی در لثه باعث می‌شود افراد دچار ترس شده و تصور کنند که به سرطان لثه یا دهان مبتلا شده‌اند. در حالی‌که، عفونت‌های ناشی از ایمپلنت دندان مثل عفونت‌های دندان علائمی هستند که با مصرف آنتی بیوتیک قابل درمان هستند. این عفونت‌ها سرطان نیستند و سرطانی نخواهند شد. با استفاده از داروهایی که پزشک متخصص دهان و دندان برای شما تجویز می‌کند می‌توانید عفونت را کاملا از بین ببرید.

آیا ایمپلنت و سرطان با هم ارتباط دارند؟

سرطان دهان که بخشی از آن شامل سرطان دهان و لثه است معمولا به دلیل استفاده از سیگار، الکل، مواد مخدر، سابقه خانوادگی، ژنتیک، HPV سرطانی ممکن است به وجود بیاید. بنابراین، می‌توان گفت عفونت ایجاد شده توسط ایمپلنت ریشه متفاوتی نسبت به نوع سرطان لثه دارد و ساختار مشترکی ندارند. به همین دلیل، باید گفت که ایمپلنت و سرطان با هم ارتباطی ندارند.

علت سرطان زا نبودن ایمپلنت

ایمپلنت نه تنها سرطان زا نیست، بلکه برای بافت لثه مفید نیز هست. به این صورت که پایه‌هایی همچون میخ در داخل لثه فرو می‌روند و استخوان فک را محکم می‌کنند. به علاوه باعث قوت بخشیدن به بافت لثه شده و از تحلیل آن جلوگیری می‌کنند. افرادی که از ایمپلنت استفاده می‌کنند می‌توانند قدرت جویدن و تکلم خود را بهبود ببخشند و چهره‌ای زیبا داشته باشند. چرا که دندان بخش مهمی از زیبایی ظاهر را در صورت به عهده دارد. ممکن است ایمپلنت به دلیل سهل انگاری پزشک دچار عفونت شود که برای رفع آن می‌توان با مصرف داروی مناسب اقدام کرد و نیازی به نگرانی برای دچار شدن به سرطان نیست. تنها چیزی که وجود دارد این است که عفونت در بافت لثه به یک توده سفت تبدیل می‌شود که ممکن است شما را دچار سوء تفاهم کند.

ارتباط ایمپلنت دندان و سرطان

احتمال سرطان زایی ایمپلنت چقدر است؟

هیچ امکانی برای سرطان زایی ایمپلنت وجود ندارد. چرا که ایمپلنت روش درمانی ایمن است که پایه ایمپلنت روی لثه فیکس شده و دندان مصنوعی روی پایه قرار داده می‌شود. تنها چیزی که ممکن است وجود داشته باشد این است که شما قبل از انجام ایمپلنت سرطان نهفته دهان و لثه داشته باشید و با کاشت ایمپلنت این مشکل از حالت نهفتگی به حالت قابل رویت برسد.

چطور باید مطمئن شد که ایمپلنت سرطان زا نیست؟

قبل از انجام ایمپلنت آزمایش کامل دهید تا از سلامتی کامل خود مطمئن شوید. با پزشک مربوطه در رابطه با پروسه کامل ایمپلنت صحبت کنید و از او بخواهید مراحل را برای شما توضیح دهد. به علاوه سعی کنید پزشک حاذق و با سابقه را برای ایمپلنت انتخاب کنید که دچار عفونت ناشی از ایمپلنت یا آسیب عصبی و عروقی و شکستگی ایمپلنت نشوید. اگر چه که این موارد نیز سرطان زا نیستند.

آیا سرطان می‌تواند دلیل عدم موفقیت ایمپلنت باشد؟

عدم موفقیت ایمپلنت ممکن است تنها به دلیل یکپارچه نبودن استخوان فک، عفونت حاصل از جراحی روی ناحیه لثه، شکستگی ایمپلنت و سیگار کشیدن رخ دهد. بنابراین، در افرادی که سرطان دارند و هنوز در حال شیمی درمانی یا پرتو درمانی هستند نباید ایمپلنت انجام شود. مگر اینکه این افراد فاز اول بیماری را طی کرده باشند و در مرحله نقاهت قرار داشته باشند. در این صورت مشکلی برای ایمپلنت به وجود نخواهد آمد. بسیاری از ایمپلنت‌های موفق برای افراد مبتلا به سرطان انجام شده است که موفقیت آمیز بوده است. تنها باید توجه کنید که در صورت ابتلا به سرطان، قبل از هر اقدامی با پزشک خود راجع به ایمپلنت و شرایط بیماری که دارید صحبت کنید تا به درستی شما را راهنمایی کنند.    

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *