دکتر هومن عشقی / کامپوزیت / کامپوزیت دندان در بارداری
5/5 - (2 امتیاز)
مدت زمان مطالعه
۶ دقیقه

کامپوزیت دندان در بارداری

کامپوزیت دندان یک روش زیبایی دندان محسوب می شود که تمام مشکلات ظاهری دندان ها را می پوشاند. ترس و نگرانی خانم ها از کامپوزیت دندان در بارداری به دلیل استفاده از اشعه ایکس می باشد. انجام هر گونه درمان دندانپزشکی باید با مشورت دندانپزشک با تجربه انجام شود. خانم ها باید موضوع باردار بودن خود را با دندانپزشک مطرح کنند تا دندانپزشک بهترین و بی خطر ترین روش  را برای درمان، انتخاب کند. نصب کامپوزیت دندان در بارداری در صورتی که دندان آسیب دیده نیاز به عکس برداری توسط اشعه ایکس، جرم گیری، تزریق ماده بی حسی و یا نیاز به ترمیم داشته باشد، نباید انجام شود زیرا ممکن است به جنین آسیب برسد.  

برخی مواقع برای انجام کامپوزیت دندان در بارداری لازم است، بیمار برای مدت کوتاهی به حالت دراز کشیده باشد. دراز کشیدن برای مدت طولانی برای برخی از خانم های باردار، آزار دهنده می باشد و نمی توانند از خدمات دندانپزشکی استفاده کنند.

خانم های باردار برای حفظ سلامتی دندان های خود، باید به صورت دوره ای به دندانپزشک مراجعه کنند. جنین برای تکامل و رشد اندام های مختلف، به کلسیم نیاز دارد و هنگامی که نتواند کلسیم مورد نیاز خود را از طریق خون تامین کند، از منابع کلسیم بدن مانند دندان ها و یا استخوان ها، کلسیم مورد نیاز خود را به دست می آورد.

کامپوزیت دندان چیست؟

دندان های بدرنگ، دندان های فاصله دار، دندان های لب پر شده و شکسته با استفاده از کامپوزیت، زیبا می شوند. دندانپزشک زیبایی برای نصب کامپوزیت دندان، لایه ای نازک از کامپوزیت را بر روی سطح جلویی دندان قرار می دهد. تمام افراد سالم می توانند با اطمینان خاطر از این روش زیباسازی دندان استفاده کنند. اما برخی افراد نمی توانند از کامپوزیت استفاده کنند.

کامپوزیت دندان در بارداری

کسانی که مبتلا به بیماری لثه هستند و یا مشکل دندان قروچه دارند و یا دچار  به هم ریختگی شدید دندانی می باشند، نمی توانند از کامپوزیت دندان استفاده کنند. دندانپزشک برای به درمان هم ریختگی شدید دندان ها از روش ارتودنسی توصیه می کند.  

آیا نصب کامپوزیت دندان در بارداری مجاز است؟

 به عقیده برخی از دندانپزشکان نصب کامپوزیت دندان در بارداری، سلامتی جنین را تهدید نمی کند. در روش های استفاده از کامپوزیت و لمینت سرامیکی، ماده ی شیمیایی وارد بدن نمی شود و فقط موضوع بیهوشی مهم می باشد. برای نصب کامپوزیت بر روی دندان های خانم های باردار می توان از ماده ی بی حسی لیدوکائین استفاده کرد که خطری برای مادر و جنین ندارد.

کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان

در حقیقت کامپوزیت دندان در بارداری خطری ایجاد نمی کند. اما دندان های کامپوزیت شده بسیار حساس شده و ممکن است احساس درد وجود داشته باشد. در این مواقع خانم باردار برای تسکین درد از داروهای مسکن استفاده می کند که سلامتی جنین را به خطر می اندازد.

اما به طور کلی انجام این کار بهتر است در دوران بارداری انجام نشود و آن را به بعد از زایمان موکول کنید.

آیا کامپوزیت دندان در بارداری خطرناک است؟

یکی از زیباترین و به یادماندنی ترین و در عین حال حساس ترین، دوران زندگی خانم ها، دوران بارداری می باشد. به همین دلیل به خانم های باردار توصیه می شود که انجام درمان های دندانپزشکی غیر ضروری را به بعد از زایمان موکول کنند.

نصب کامپوزیت دندان در بارداری که یک نوع روش زیبایی دندان به شمار می آید، نباید در سه ماهه اول بارداری انجام شود. در سه ماه اول بارداری اندام های جنین در حال شکل گیری می باشند و نباید اقداماتی انجام داد که سلامتی جنین به خطر افتد.

کامپوزیت دندان در بارداری

 سه ماه اول بارداری مهمترین بخش بارداری محسوب می شود، در این دوره خانم های باردار دچار حالت تهوع و استفراغ می شوند. انجام کامپوزیت دندان در بارداری موجب تحریک دهان و دندان شده و حالت تهوع را شدیدتر می کند. در برخی مواقع هم، مواد شیمیایی مورد استفاده موجب بی اشتهایی خانم باردار می شود. در نتیجه باعث بروز مشکلات تغذیه ای مادر می شود.

در سه ماه دوم بارداری که اندام های جنین تشکیل شده و خطر کمتری برای جنین وجود دارد، با مشورت دندانپزشک می توانید از روش نصب کامپوزیت دندان در بارداری استفاده کنید. توجه داشته باشید، اگر خانم باردار به بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشار خون بالا، پرکاری و یا کم کاری غده تیروئید مبتلا بوده و یا به مواد شیمیایی مختلف حساسیت داشته باشد،  نمی تواند کامپوزیت را انجام دهد. اگر خدمات درمانی و یا زیبایی دندانپزشکی غیر ضروری می باشد، حتما این کار را بعد از زایمان انجام دهید.

در سه ماهه سوم بارداری روش کامپوزیت دندان در بارداری در شرایط خاص، انجام می شود زیرا در این زمان، وزن خانم باردار به دلیل رشد جنین، افزایش یافته و نمی تواند برای مدت طولانی در حالت نشسته و یا دراز کشیده باقی بماند. در این دوران بروز مشکلاتی مانند گرفتگی عضلات و کمردرد در خانم های باردار، بسیار شایع است.

خدمات دندانپزشکی بی خطر در دوران بارداری

به تمام خانم ها توصیه می شود حتما قبل از باردار شدن از سلامتی دندان های خود اطمینان حاصل کنند تا در دوران بارداری، نیاز شدید به درمان های دندانپزشکی نداشته باشند. کامپوزیت دندان در بارداری یکی از همین موارد است که بهتر است قبل از باردار شدن انجام شود.  مراجعه دوره ای خانم باردار به دندانپزشک برای جلوگیری از بروز پوسیدگی دندان لازم است. در مواردی که نیاز باشد، دندانپزشک می تواند روش های بی خطر زیر را برای آرامش خانم باردار، انجام دهد:

کشیدن دندان

تمام دندانپزشکان معتقد هستند که نباید در دوران بارداری دندان کشیده شود. اما برخی مواقع پوسیدگی دندان بسیار زیاد است و ممکن است باعث ایجاد عفونت شود. به همین دلیل در سه ماهه دوم بارداری، دندان پوسیده کشیده می شود.

کشیدن دندان در بارداری

عصب کشی دندان

در سه ماه دوم بارداری خانم ها می توانند با انجام عصب کشی، دندان پوسیده را حفظ کنند. برای عصب کشی دندان، قسمت های منتهی به عصب آلوده جدا شده و دندان جهت جلوگیری از کشیده شدن، ترمیم و بازسازی می شود. درد دندان بسیار آزاردهنده است و می تواند آرامش مادر باردار را به خطر بیندازد.

تمیز کردن دندان

برای جلوگیری از بروز پوسیدگی دندان و تشکیل پلاک های دندان، تمیز کردن دندان لازم است. با انجام این کار از بروز عفونت دندان جلوگیری می شود.

تمیز کردن دندان در بارداری

پر کردن دندان

خدمات مختلف دندانپزشکی در دوران بارداری توصیه نمی شود اما در صورت ضرورت می توانید در سه ماهه دوم بارداری انجام دهید. پر کردن دندان برای جلوگیری از بروز عفونت انجام می شود. این روش درمانی دردناک و ناراحت کننده است و فقط در سه ماهه دوم قابل انجام است.

جمع بندی

بنا بر توصیه تمام دندانپزشکان بهتر است برای جلوگیری از رسیدن آسیب های احتمالی به مادر و جنین، خدمات دندانپزشکی بعد از زایمان انجام شود.

امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. شما میتوانید سوالات و تجربیات خود را در زیر این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.

دکتر هومن عشقی

دکتر هومن عشقی به عنوان دندانپزشک خانه سینما با گذراندن دوره هایی نظیر ایمپلنت پیشرفته، مهندسی بافت نرم و پیوند بافت نرم، جراحی بافت سخت و پیوند استخوان، ایمپلنت ITI ، فلوشیپ سرامیک های زیبایی ،ایمپلنت های noble biocare و ... به ارائه کلیه خدمات زیبایی دندان میپردازد.

اشتراک گذاشتن مقاله در شبکه های اجتماعی

مطالب مرتبط

پولیش لمینت دندان
جراحی دهان، دندان و لثه

پولیش لمینت دندان

فهرست مطالب۱ پولیش لمینت دندان چیست؟۲ پالیش دندان بعد از لمینت چه اهمیتی دارد؟۳ با استفاده از پولیش چه لکه‌هایی از بین می‌روند؟۴ چرا لمینت

لمینت دندان بدون تراش
جراحی دهان، دندان و لثه

لمینت دندان بدون تراش

همان طور که ذکر شد این روش به عنوان یکی از بهترین روش‌های دندانپزشکی زیبایی به شمار می‌رود. این امر نیز به دلایل مختلفی می‌باشد،

اصلاح فاصله بین دندان ها
جراحی دهان، دندان و لثه

اصلاح فاصله بین دندان ها

فهرست مطالب۱ علت ایجاد فاصله بین دندان ها۲ روش های اصلاح فاصله بین دندان۲.۱ ارتودنسی دندان۲.۲ ایمپلنت دندان۲.۳ کامپوزیت دندان۲.۴ روکش دندان و بریج۲.۵ لمینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *