سفید کردن دندان ها یا همان بلیچینگ یک روش مکانیکی شیمیایی می باشد اما جرم گیری دندان ها صرفا یک روش مکانیکی می باشد.در مورد مضر بودن یا نبودن روش جرم گیری بین پزشکان اختلاف نظراتی وجود دارد. برخی معتقد هستند که جرم گیری حتما مضر است اما برخی از پزشکان معتقدند اگر اصول آن رعایت شود مضر نخواهد بود. جرم گیری اقدام به برداشت پلاک ها و جرم های روی دندان می کند.همچنین به سلامت دندان ها نیز کمک شایانی می کند.
در جرم گیری با اعمال فشار بر دندان ها جرم هایی که بر سطح خارجی دندان چسبیده اند را جدا می کنند.اما بر رنگ دندان ها هیچ نتیجه و اثری ندارد.اما بلیچینگ بر رنگ دندان ها اثر دارد و آنها را روشن تر می کند.
جرم های دندان با مسواک زدن برطرف نمی شوند و حتما باید برای رفع جرم، جرم گیری توسط پزشک انجام شود.البته اگر افراد بهداشت خود را به وسیله نخ دندان، دهانشویه، مسواک و خمیر دندان حفظ کنند دیگر نیازی به برداشتن جرم و جرم گیری نخواهد بود، چرا که اصلا جرمی به وجود نمی آید.اما اگر پلاک های ایجاد شده روی دندان به جرم تبدیل شده باشند، انجام جرم گیری موثر و الزامی می باشد. چرا که جرم ها باعث پوسیدگی دندان می شوند و به بافت های محافظ لثه و دندان آسیب می رسانند. پس از جرم گیری فرد ممکن است احساس خالی شدن در دهان را داشته باشد و فکر کند که از دندان هایش تراشیده شده باشد. اما دستگاه های مربوط به جرم گیری صرفا لرزشی هستند و قابلیت تراشیدن دندان را نخواهند داشت.
با وجود اینکه برای برخی از افراد لمینت انتخاب مناسب تری نسبت به بلیچینگ می باشد اما بلیچینگ در سفید کردن دندان برای 90% افراد با موفقیت همراه می باشد،در افرادی که به دلایلی مانند مصرف زیاد چایی، سیگار و … ویا کهولت سن دچار تغییر رنگ دندان شده اند باید از بلیچینگ و سفید کردن دندان استفاده شود. در این افراد جرم گیری پاسخگو نخواهد بود. برای دندان هایی که با رنگ های زرد،قهوه ای و یا نارنجی تغییر رنگ داده اند بهترین روش بلیچینگ می باشد. برای تغییر رنگ های فلوروزیس و یا تغییر رنگ های خاکستری که ناشی از تتراسایکلین می باشند، می توان تغییر رنگ ها را کمتر و دندان ها را روشن تر کرد، اما نمی توان نتیجه صد درصدی به دست آورد وتغییر رنگ کامل از بین نخواهد رفت. در این موارد باید از روش های تکمیلی مانند کامپوزیت، بروساژ دندان ها، لامینت و روکش های چینی استفاده شود.نتیجه بلیچینگ و روشن شدن رنگ دندان با توجه به عادت های بهداشتی و رفتاری افراد ( از قبیل سیگار کشیدن، مسواک زدن،خوردن غذاهای رنگی مانند پفک و غیره)بین یک تا پنج سال ماندگاری دارند.
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم