تفاوت ایمپلنت زیرکونیا و تیتانیوم

ایمپلنت زیرکونیا بهتر است یا ایمپلنت تیتانیوم؟

در مقایسه ایمپلنت زیرکونیا و ایمپلنت تیتانیوم موارد متعددی وجود دارد که می توان هر یک را به شکل مفصل توضیح داد، از شکل بدنه و مواد ایمپلنت تا میزان ماندگاری و هزینه ها، مواردی هستند که می توانند روی انتخاب افراد تاثیر بگذارد. اینکه بتوانید بهترین نوع ایمپلنت را با کمترین میزان حساسیت زایی انتخاب کنید به عوامل زیادی بستگی دارد.

دو مدل ایمپلنت زیرکونیا و ایمپلنت تیتانیوم وجود دارد که علاوه بر مقاومت بالا، مزایای فوق العاده ای دارند و همین امر سبب محبوبیت آن ها شده است. در ادامه به مقایسه ایمپلنت زیرکونیا و ایمپلنت تیتانیوم خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید تا به بررسی ویژگی ها، مزایا، معایب و هزینه هر دو نوع ایمپلنت معرفی شده بپردازیم.

تفاوت ایمپپلنت تیتانیوم و زیرکونیا

مقایسه ایمپلنت تیتانیومی و زیرکونیا

۱.شکل بدنه

در مقایسه ایمپلنت زیرکونیا و ایمپلنت تیتانیوم، شکل بدنه اصلی ترین معیار است. مدل های تیتانیومی دارای ۲ بخش هستند که یکی پایه و زیر لثه قرار دارد و دیگری اباتمنت یا همان قسمت تاج و پروتز دندان است که در روی لثه قرار می گیرد.

۲.مواد ایمپلنت

از مواد زیرکونیا برای ساخت انواع ایمپلنت، بریج و روکش دندان استفاده می شود و دلیل آن سفتی و سختی قابل توجه این مواد است. این مواد سازگاری بالا، درخشندگی چشمگیر و مقاومت فوق العاده ای دارد. در مقابل تیتانیوم با وزن ۴۰ درصد سبک تر وجود دارد که البته مقاومت و سازگاری خوبی نیز با محیط دندان داشته و می توان آن را نیز یکی دیگر از کاندیدای منتخب برای ایمپلنت دندان معرفی کرد.

۳.زیست سازگاری و ادغام استخوانی

پیوند هر بخش اضافه و مصنوعی با بدن نیاز به تست حساسیت زایی و سازگاری دارد. ایمپلنت زیرکونیا عملکرد مشابه با ریشه دندان داشته و خیلی راحت با استخوان فک سازگاری پیدا می کند. طی فرایند ادغام استخوانی، بافت و تراکم استخوان از اهمیت زیادی برخوردار است. تراکم استخوان ها و سازگاری با پایه ایمپلنت تقریبا ۴ تا ۶ ماه به طول می انجامد. ایمپلنت زیرکونیا بدون فلز است و همین امر سبب شده که انتخاب ایده آل تر به شمار آید.

۴.قدرت ایمپلنت زیرکونیا در مقابل تیتانیوم

میزان استحکام ایمپلنت مهم ترین وجه تمایز این دو مدل آن است. ایمپلنت تیتانیوم به واسطه داشتن خواص مکانیکی فوق العاده، انتخاب ایده آل برای ایمپلنت به شمار می آید. این مورد در برابر خوردگی و ساییدگی مقاومت خاصی دارد و در هنگام جویدن غذا یا آدامس دوام و ماندگاری خوبی از خود به نمایش گذاشته است. در مقابل ایمپلنت زیرکونیا بسیار سفت و محکم هستند که البته سرامیک های آن در مقابل بخش فلزی تیتانیوم چندان مقاوم نیست.

۵.زیبایی ایمپلنت زیرکونیا در مقابل تیتانیوم

از نظر زیباشناسی می توان رای به برتری ایمپلنت زیرکونیا داد زیرا به هیچ عنوان باعث تیرگی رنگی در قسمت لثه ها نمی شود. این نوع ایمپلنت به بافت لثه آسیب نمی رساند و خیلی ساده و راحت در مکان مشخص شده جای میگیرد، حال آنکه نمی توان به این میزان اطمینان گفت که در ایمپلنت تیتانیوم نیز رنگ لثه ها ثابت و بدون تغییر هستند. در این نوع ایمپلنت امکان ریسک تغییر رنگ بافت لثه در شرایط خاص وجود دارد.

۶.نحوه جاسازی

در طراحی ایمپلنت تیتانیوم از دو بخش جداگانه استفاده شده، یکی بدنه ایمپلنت و دیگری اباتمنت آن است که به دو شکل مستقیم و زاویه دار تولید می شود. بر این اساس می توان گفت که دندانپزشک برای جاسازی ایمپلنت تیتانیوم تسلط و کنترل بیشتری دارد. برای اینکه بتوان ایمپلنت را به درستی جاسازی کرد می بایست اباتمنت آن زاویه دار باشد، در واقع تراکم استخوانی این شرایط را ایجاد می کند.

جاسازی زیرکونیا به دلیل اتصال یک تکه بودن، چالش های خاص خود را به همراه دارد؛ البته مدل های دو تکه آن نیز مورد آزمایش قرار گرفت و هنوز نظر قطعی درباره تولید انبوه آن داده نشده است. به هر ترتیب نحوه جاسازی نوع تیتانیومی بسیار ساده تر است.

۷.دوام

اگر به گذشته نگاه کنید ایمپلنت تیتانیوم سابقه درخشان دارد، سابقه ای به بلندی ۲۰ سال که دندان پزشکان حرفه ای آن را تایید می کنند. با این این وجود ایمپلنت زیرکونیا به تازگی وارد مرحله اجرا شده و نمی توان نظر قطعی درباره آن داد.

تفاوت ایمپلنت زیرکونیا با تیتانیوم

مزایا و معایب ایمپلنت زیرکونیا

از مهمترین دلایل استفاده از ایمپلنت زیرکونیا می توان به مزایای منحصر بفرد آن اشاره کرد که شامل موارد زیر هستند:

  • بدون فلز
  • ظاهر بسیار زیبا
  • لبخند جذاب و مطمئن
  • سازگاری کامل با محیط دندان
  • هماهنگ با دیگر دندان های طبیعی

با وجود مزایای عنوان شده، ایمپلنت زیرکونیا یک انتخاب ایده آل به شمار می آید، البته در زمان انتخاب نمی توانید از معایب آن چشم پوشی کنید که شامل موارد زیر هستند:

  • قیمت بالا و بسیار گران
  • ساییدگی و از بین بردن دندان های مقابل

مزایا و معایب ایمپلنت تیتانیوم

ایمپلنت تیتانیومی سابقه بسیار درخشان در حوزه دندانپزشکی داشته و دلیل اصلی آن نیز وجود مزایای خاص این متریال است که شامل موارد زیر هستند:

  • ماندگاری بالا مواد استخوانی
  • مقاومت بالا در برابر خوردگی و شکستگی
  • قیمت ارزانتر به نسبت ایمپلنت های سرامیکی
  • تطبیق سریع با لثه و مدت زمان انتظار کوتاه تر

البته در مقابل مزایای عنوان شده، در زمان انتخاب باید معایب آن را نیز در نظر داشته باشید که شامل موارد زیر هستند:

  • به دلیل فلزی بودن پایه آن در صورت عقب نشینی لثه؛ باید منتظر تغیر رنگ لثه و ایجاد حاله خاکستری بود که ظاهر چندان زیبایی ندارد.

در برابر حرارت ایمپلنت های تیتانیومی مقاوم تر هستند یا زیرکونیا؟

ایمپلنت های سرامیکی در برابر حرارت، مقاومت کمتری دارند از این رو افرادی که ایمپلنت زیرکونیا را انتخاب می کنند باید به میزان حساسیت نیز دقت نمایند.

تفاوت در هزینه ایمپلنت زیرکونیا و تیتانیومی

یکی از عمده دلایل تفاوت بین ایمپلنت زیرکونیا و تیتانیومی در میزان هزینه های آن ها است، معمولا متریالی که در تولید ایمپلنت زیرکونیا استفاده می شود گرانتر است از این رو افرادی که این مورد را انتخاب می کنند باید هزینه بیشتری پرداخت کنند.

نتیجه گیری

برای مقایسه ایمپلنت زیرکونیا و ایمپلنت تیتانیوم می توان از معیار های متفاوتی استفاده کرد که هریک به نوبه خود تاثیر زیادی در انتخاب افراد خواهد داشت. با توجه به این که ایمپلنت زیرکونیا جدیدتر است و برای تولید آن مواد اولیه متفاوت استفاده می شود، قیمت بیشتری دارد. میزان ماندگاری و دوام هر نوع ایمپلنت از دیگر معیار های تاثیر گذار به شمار می آیند. این نکته را در نظر داشته باشید که به دلیل تازه بودن ایمپلنت زیرکونیا، مطالعات بالینی زیادی روی آن صورت نگرفته و نمی توان بدون علم و آگاهی درباره آن نظر داد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *