دکتر هومن عشقی / کاشت دندان / ایمپلنت دندان در دوران بارداری
مدت زمان مطالعه
۶ دقیقه

ایمپلنت دندان در دوران بارداری

وضعیت جسمانی زنان در دوران بارداری به طور معمول تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می گیرد. این دوران بیشترین تاثیر خود را روی دهان و دندان های بانوان می گذارد و باعث التهاب لثه و تورم در ناحیه لثه و عفونت آن می شود. اکثر زنان در این دوران با خونریزی و التهاب لثه مواجه می شوند. در صورت عدم رسیدگی ممکن است به دلیل عفونت و پوسیدگی دندان های خود را از دست بدهند. مردم عقیده دارند که زنان باردار نباید به منظور بهبود سلامت خود تحت اقدامات درمانی قرار گیرند که این باور کاملا غلط است. در ادامه قصد داریم بررسی کنیم که آیا ایمپلنت دندان در دوران بارداری امکان پذیر است؟

اغلب پزشکان ایمپلنت دندان در دوران بارداری را توصیه نمی کنند و عنوان می کنند پس از زایمان مشکلات دهان و دندان خود را درمان کنید. در ادامه به جزئیات ایمپلنت دندان در دوران بارداری آشنا خواهیم شد.

ایمپلنت دندان در بارداری

دلایل ممنوعیت انجام این عمل در طول دوران بارداری

از مهمترین دلایلی که توصیه می شود در طول دوران بارداری از انجام ایمپلنت دندان خودداری شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خطرناک بودن قرارگیری در معرض اشعه ایکس برای نوزاد
  • خطر بیهوشی یا بی حسی موضعی در این دوران
  • پیچیده بودن روند ایمپلنت دندان ممکن است زنان باردار را عصبی یا مضطرب نماید. تحمل استرس زیاد در دوران بارداری برای جنین خطرناک است.

آیا امکان ایمپلنت دندان در دوران بارداری وجود دارد؟

هرچند ایمپلنت دندان یکی از روش های ایمن و کم خطر جایگزینی دندان های از دست رفته بیماران است اما اغلب پزشکان این روش را به زنان باردار توصیه نمی کنند. همواره به مادران باردار توصیه می شود که برای جایگزینی دندان های از دست رفته خود تا پس از زایمان صبر نمایند. به عقیده پزشکان تغییرات هورمونی در بدن زنان در دوران بارداری افزایش یافته و این تغییرات تمامی ارگان های بدن را تحت تاثیر قرار می دهند.کند شدن روند اتصال ایمپلنت به استخوان فک یکی از تاثیرات این تغییرات هورمونی می باشد.

این نکته را به خاطر داشته باشید که برای متصل شدن ایمپلنت به استخوان فک به کلسیم زیاد در بدن بیمار نیاز دارد. در طول دوران بارداری جنین برای رشد خود از مواد معدنی موجود در بدن مادر استفاده می کند که این موضوع باعث ایجاد اختلالات در روند اتصال استخوان فک و ایمپلنت دندانی خواهد شد. دندانپزشک متخصص در طول این عمل به استفاده از تصویربرداری دهان و دندان ها با اشعه ایکس نیاز خواهد داشت. دندانپزشک متخصص با استفاده از این اشعه قادر به بررسی وضعیت استخوان فک و ایمپلنت کاشته شده خواهد بود. از آنجا که اشعه ایکس روی جنین تاثیرات منفی دارد همواره توصیه می شود از ایمپلنت دندان در دوران بارداری خودداری نمایید.

پس از انجام ایمپلنت دندان پزشک مصرف داروهای مسکن و آنتی بیوتیک را به منظور کاهش درد و پیشگیری از عفونت تجویز می کند. مصرف این داروها در طول دوران بارداری برای مادر ممنوع است زیرا از طریق خون وارد بدن جنین شده و سلامت او را تهدید می کند.

ایمپلنت دندان در شرایط اورژانسی برای مادران باردار

گاهی اوقات مشکلات و سلامت دندان و دهان مادر باردار ممکن است به گونه ای باشد که پزشک ایمپلنت دندان را به صورت اورژانسی تجویز کند. رشد جنین در سه ماهه نخست بسیار سریع است از این رو قرارگیری در معرض اشعه ایکس و مصرف داروهای مسکن و آنتی بیوتیک ممکن است سلامت او را به خطر بیندازد. از این رو پزشک متخصص ممکن است انجام ایمپلنت برای سه ماهه دوم بارداری تجویز کند. در شرایط اورژانسی برای انجام ایمپلنت دندان در مادران باردار از لباس های مخصوص و محافظ در مقابل اشعه ایکس استفاده می شود. تابش اشعه ایکس برای سلامت جنین بسیار خطرناک است از این رو هنگام عکسبرداری شکم مادر تحت اشعه قرار نخواهد گرفت. هنگام عکسبرداری از دهان و دندان توصیه می شود از شکم بندهای مخصوص استفاده شود تا سلامت جنین تحت تاثیر قرار نگیرد.

همچنین لازم به ذکر است که وزن گیری جنین در سه ماهه سوم صورت می گیرد از این رو مادر باردار سنگین خواهد شد. سنگین شدن مادران باردار فعالیت های روزانه او را تحت تاثیر قرار می دهد. در سه ماهه سوم مادر باردار به سختی قادر به نشستن طولانی روی صندلی دندانپزشک خواهد بود. در شرایط اورژانسی که نتوان ایمپلنت دندان را به بعد از بارداری موکول کرد انجام این عمل در سه ماهه دوم امکان پذیر است. برای انجام این عمل در سه ماهه دوم بارداری توصیه می شود تمام جوانب احتیاط را در نظر بگیرید.

نکات مراقبتی ایمپلنت دندان در دوران بارداری

با توجه به خطرات داروهای آنتی بیوتیک، مسکن ها و اشعه ایکس بهترین زمان ایمپلنت دندان مادران باردار پس از زایمان می باشد. از این رو توصیه می شود پس از زایمان و در صورت مناسب بودن شرایط سلامت مادر باردار این عمل را انجام دهید. به عقیده برخی از پزشکان تا حد امکان بهتر است از قرارگیری در معرض تابش اشعه ایکس در دوران شیردهی نیز خودداری کرد. همچنین مصرف آنتی بیوتیک ها در طول دوران شیردهی نیز توصیه نمی شود زیرا ممکن است از طریق شیر وارد بدن نوزاد شود. از این رو همواره توصیه می شود قبل از ایمپلنت دندان در رابطه با  شرایط مادر با دندانپزشک متخصص مشورت نمایید. با توجه به شرایط بارداری، تغذیه مادر و شرایط دهان و دندان بهترین زمان برای انجام این عمل با بالاترین میزان موفقیت تعیین خواهد شد.

لازم به ذکر است انجام برخی اقدامات دندانپزشکی همچون ترمیم و پر کردن برای مادر باردار خطر کمتری دارد. از کم خطر ترین اقدامات دندانپزشکی در دوران بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد. شما می توانید در طول این دوران در شرایط خاص با خیال راحت از این امکانات بهره مند شوید.

  • استفاده از آنتی بیوتیک های کم خطر همچون پنی سیلین، آموکسی سیلین و کلیندامایسین
  • ترمیم ظاهری و پر کردن دندان ها به منظور پیشگیری از ایجاد عفونت
  • یکی از داروهایی که امکان عبور آن از طریق جفت وجود دارد لیدوکائین است. با این وجود برخی پزشکان عقیده دارند که مصرف این دارو برای مادران باردار کاملا بی خطر است. از این رو توصیه می شود قبل از مصرف این دارو به مشورت با متخصص زنان و زایمان بپردازید.

هرچند در دوران بارداری امکان ایمپلنت دندان وجود ندارد اما پیشرفت تکنولوژی باعث شده امکان ترمیم و پانسمان دندان از دست رفته با استفاده از روش های نوین برای شما وجود داشته باشد.

دکتر هومن عشقی

دکتر هومن عشقی به عنوان دندانپزشک خانه سینما با گذراندن دوره هایی نظیر ایمپلنت پیشرفته، مهندسی بافت نرم و پیوند بافت نرم، جراحی بافت سخت و پیوند استخوان، ایمپلنت ITI ، فلوشیپ سرامیک های زیبایی ،ایمپلنت های noble biocare و ... به ارائه کلیه خدمات زیبایی دندان میپردازد.

اشتراک گذاشتن مقاله در شبکه های اجتماعی

مطالب مرتبط

پولیش لمینت دندان
جراحی دهان، دندان و لثه

پولیش لمینت دندان

فهرست مطالب۱ پولیش لمینت دندان چیست؟۲ پالیش دندان بعد از لمینت چه اهمیتی دارد؟۳ با استفاده از پولیش چه لکه‌هایی از بین می‌روند؟۴ چرا لمینت

لمینت دندان بدون تراش
جراحی دهان، دندان و لثه

لمینت دندان بدون تراش

همان طور که ذکر شد این روش به عنوان یکی از بهترین روش‌های دندانپزشکی زیبایی به شمار می‌رود. این امر نیز به دلایل مختلفی می‌باشد،

اصلاح فاصله بین دندان ها
جراحی دهان، دندان و لثه

اصلاح فاصله بین دندان ها

فهرست مطالب۱ علت ایجاد فاصله بین دندان ها۲ روش های اصلاح فاصله بین دندان۲.۱ ارتودنسی دندان۲.۲ ایمپلنت دندان۲.۳ کامپوزیت دندان۲.۴ روکش دندان و بریج۲.۵ لمینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *