دکتر هومن عشقی / جراحی دهان، دندان و لثه / اصلاح فاصله بین دندان ها
5/5 - (1 امتیاز)
۶ دقیقه
مدت زمان مطالعه

اصلاح فاصله بین دندان ها

فاصله بین دندان ها مشکلی است که ممکن است در هر سنی وجود داشته باشد، اصلاح فاصله بین دندان ها امروزه بسیار آسان قابل انجام است، اشخاصی که بین دندان های آنها فاصله بسیار زیادی وجود دارد، نه تنها ظاهر دندان هایشان تحت تاثیر قرار گرفته است بلکه در ظاهر شخص تاثیر منفی دارد به گونه ای که شخص از خندیدن خجالت کشیده و  ناراضی است، خوشبختانه دکتر هومن عشقی دندانپزشک زیبایی با روش های مختلف به درمان این مشکل می پردازد و به آسانی به اصلاح طرح لبخند می پردازد.

علت ایجاد فاصله بین دندان ها

فاصله بین دندان ها در کودکان و بزرگسالان به دلایل مختلفی ایجاد میشود. در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره شده است:

  • در کودکان پس از رشد دندان های شیری تغییر سایز دندان ها ایجاد نمی شود، اما بخش فک این اشخاص بزرگ شده و رشد می کند، بنابراین بین دندان های اشخاص فاصله ایجاد می شود.
  • اختلاف بین دندان ها و سایز بین فک از دیگر مشکل های ایجاد فاصله بین دندان ها است.
  • بیماری های لثه یکی دیگر از عوامل ایجاد فاصله بین دندان ها است.
  • عادت های اشتباه مانند مکیدن انگشت از عوامل دیگر ایجاد فاصله بین دندان ها می باشد.

اصلاح فاصله بین دندان ها

روش های اصلاح فاصله بین دندان

در صورتی که فاصله بین دندان در اثر برخی از بیماری ها نظیر بیماری لثه باشد دکتر هومن عشقی ابتدا توصیه می کند ابتدا شخص بیماری لثه را درمان نمایند سپس به اصلاح فاصله بین دندان ها بپردازند. در زیر به تعدادی از روش های اصلاح فاصله بین دندان ها خواهیم پرداخت:

ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان به عنوان یکی از بهترین روش‌های اصلاح فاصله بین دندان‌ها به شمار می‌رود. اما با این حال این روش به عنوان یکی از تهاجمی‌ترین و دردناک‌ترین روش برای از بین بردن فاصله‌ها در نظر گرفته می‌شود. لازم به ذکر است در برخی از موارد با تشخیص پزشک این روش به عنوان تنها روشی خواهد بود که بیمار می‌تواند فاصله بین دندان‌های خود را از بین ببرد. افرادی که ارتودنسی را برای درمان خود انتخاب می‌کنند، با گذشت 6 ماه می‌توانند شاهد از بین رفتن فاصله بین دندان‌های خود باشند.

ارتودنسی دندان با استفاده از یک سری رابط‌هایی که به آن‌ها زنجیر کشی گفته می‌شود باعث نزدیک‌تر شدن دندان‌ها به یکدیگر می‌شود. عملکرد ارتودنسی دندان به این صورت خواهد بود که با وارد کردن فشار مداوم در طول دوره درمان که عموماً 6 ماه می‌باشد، آرام و به تدریج دندان‌ها را به یکدیگر نزدیک می‌کند. لازم به ذکر است در این روش هم زمان با جا به جایی دندان‌ها، شکل استخوان‌های فک نیز با وارد شدن فشار تغییر خواهد کرد.

اصلاح فاصله بین دندان ها با ارتودنسی

ایمپلنت دندان

از دیگر روش‌های از بین بردن فاصله بین دندان‌ها می‌توان به ایمپلنت دندان اشاره کرد. این روش به عنوان یک جایگزین دائمی در نظر گرفته می‌شود. ایمپلنت دندان به صورت ثابت و یا قابل برداشته شدن توسط پزشک و لابراتوار طراحی خواهند شد و شکل ظاهری آن‌ها مشابه با دندان‌های طبیعی فرد خواهد بود.

در صورتی که فاصله بین دندان‌های بیمار به اندازه یک دندان کامل باشد، بهترین روش برای از بین بردن این فاصله ایمپلنت دندان خواهد بود. در این روش پزشک یک مینای مصنوعی دندان را از طریق جراحی در محل فاصله بین دندان قرار خواهد داد.

کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان در صورتی به عنوان یکی از روش‌های اصلاح فاصله بین دندان‌ها در نظر گرفته می‌شود که فاصله بین دندان‌های بیمار کمی بزرگ باشد و بیمار قصد داشته باشد که این فاصله را در کمترین زمان ممکن برطرف کند. کامپوزیت در حقیقت یک نوع رزین مخصوص و هم رنگ با دندان‌های بیمار خواهد بود که بر روی دندان اصلی فرد گذاشته می‌شود. سپس با استفاده از یک نور مخصوص سخت و محکم خواهند شد.

یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های این روش می‌توان به سرعت بالای آن اشاره کرد؛ در حقیقت تنها چند ساعت بعد از چسباندن کامپوزیت بر روی دندان‌ها، دندان شکل طبیعی و عادی را به خود خواهد گرفت. این روش در بین روش‌های اصلاح فاصله بین دندان‌ها به عنوان کم ‌هزینه‌ترین عمل شناخته می‌شود.

اصلاح فاصله بین دندان ها با کامپوزیت
اصلاح فاصله بین دندان ها با کامپوزیت

روکش دندان و بریج

امروزه روش‌های اصلاح فاصله بین دندان‌ها بسیار متنوعی وجود دارد؛ یکی از این روش‌ها استفاده از روکش دندان و بریج است. روکش‌هایی که در این راه استفاده می‌شوند یک لایه نازک از جنس پورسلن می‌باشند، با این تفاوت که به گونه‌ای طراحی خواهند شد که قسمت عمده دندان را می‌پوشاند. لازم به ذکر است امروزه از این روش برای درمان اختلال عملکرد دندان و رفع مشکلات ظاهری نیز استفاده می‌کنند.

روکش دندان و بریج را می‌توان به عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها برای درمان آسیب‌ دیدگی‌های دندان در نظر گرفت. به زبان ساده‌تر در صورتی که دندان‌های شما در اثر مصدومیت یا پوسیدگی، دچار شکستگی و یا ترک خوردگی شده است، بهترین راه استفاده از روکش دندان خواهد بود.

اصلاح فاصله بین دندان با روکش

لمینت دندان

از دیگر روش‌های اصلاح فاصله بین دندان‌ها می‌توان به لمینت دندان اشاره کرد؛ لمینت دندان در حقیقت یک لایه نازکی است که بر روی سطح جلویی دندان و یا دندان‌هایی که بیمار قصد دارد فاصله آن‌ها را از بین ببرد چسبانده می‌شود. در این روش پزشک باید قسمت کوچکی از مینای دندان را بتراشد تا ونیر به صورت طبیعی و با شکل مناسبی بر روی دندان‌ها خود را نشان دهد.

دندان مصنوعی

همان طور که در بالاتر به این موضوع اشاره کردیم، در صنعت دندانپزشکی روش‌های بستن فاصله بین دندان‌ها بسیار متنوع هستند. یکی از این روش‌ها می‌توان به استفاده از دندان مصنوعی اشاره کرد. دندان‌های مصنوعی دارای دو نوع سری کامل و جزئی هستند. این روش در حقیقت برای پر کردن فاصله‌های بسیار بزرگ در بین دندان‌ها استفاده می‌شود.

این روش زمانی توسط متخصصین به افراد پیشنهاد می‌شود که چند تا از دندان‌های بیمار کشیده و یا افتاده باشد و باعث بروز مشکلاتی در سلامت دهان و دندان‌های وی شده باشد. لازم به ذکر است استفاده از دندان مصنوعی در بین روش‌های اصلاح فاصله بین دندان‌ها آخرین گزینه خواهد بود، این امر به دلیل آن که مشکلات دهان و دندان را برطرف می‌کند اغلب هزینه آن توسط بیمه‌های درمانی پرداخت خواهد شد.

جراحی فرنکتومی

در صورتی که فرنوم بلند و فاصله بین دندان ها ایجاد شود روش جراحی فرنکتومی استفاده می شود، اگر این جراحی در سنین پایین انجام شود نتیجه بهتری حاصل می شود زیرا دندان ها به درستی و دقیق تر سر جای اصلی خود قرار می گیرند.

امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. شما میتوانید سوالات و تجربیات خود را در زیر این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.

دکتر هومن عشقی

دکتر هومن عشقی به عنوان دندانپزشک خانه سینما با گذراندن دوره هایی نظیر ایمپلنت پیشرفته، مهندسی بافت نرم و پیوند بافت نرم، جراحی بافت سخت و پیوند استخوان، ایمپلنت ITI ، فلوشیپ سرامیک های زیبایی ،ایمپلنت های noble biocare و ... به ارائه کلیه خدمات زیبایی دندان میپردازد.

اشتراک گذاشتن مقاله در شبکه های اجتماعی

مطالب مرتبط

درصد موفقیت ایمپلنت
جراحی دهان، دندان و لثه

درصد موفقیت ایمپلنت دندان

چه عواملی بر موفقیت ایمپلنت دندان تاثیر میگذارند؟ انتخاب پزشک متخصصی که بتواند عمل ایمپلنت دندان را با تخصص و دانش و علم خود و

حساسیت به ایمپلنت دندان
جراحی دهان، دندان و لثه

حساسیت به ایمپلنت دندان

حساسیت به ایمپلنت دندان از جمله فاکتورهای شکست ایمپلنت می باشد، امروزه از این روش درمانی به طور گسترده در کلینیک های دندانپزشکی استفاده می

ایمپلنت دندان جلو
کاشت دندان

ایمپلنت دندان جلو

ایمپلنت دندان جلو چگونه انجام می‌شود؟ در بیشتر موارد، کاشت دندان جلویی هیچ عارضه‌ای ندارد و یک روش معمول است، مگر اینکه بافت استخوانی کافی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *