دکتر هومن عشقی / کامپوزیت / بوی بد دهان بعد از کامپوزیت| درمان بوی بد دهان بعد از کامپوزیت
5/5 - (5 امتیاز)
مدت زمان مطالعه
۶ دقیقه

بوی بد دهان بعد از کامپوزیت| درمان بوی بد دهان بعد از کامپوزیت

اکثر افراد در مراجعه اول به دندانپزشک جهت نصب کامپوزیت این پرسش را دارند که بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، به چه دلیلی ایجاد می شود؟ یکی از مهمترین دلایل ایجاد کننده بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، رعایت نکردن بهداشت صحیح دهان و دندان می باشد. انتخاب مواد کامپوزیت با کیفیت، از بروز بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، جلوگیری می کند. کامپوزیت یک لایه بسیار نازک از مواد رزینی می باشد که بر روی سطح جلویی دندان ها نصب می شود تا عیوب ظاهری دندان ها مانند زرد رنگ بودن، لب پر شدگی، شکستگی های جزئی، فاصله بین دندانی کم و به هم ریختگی های خفیف دندان ها برطرف شود.

دلایل ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت

یکی از روش های زیبایی و سفید کنندگی دندان استفاده از کامپوزیت ونیر می باشد. اما در برخی مواقع ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، افراد را مردد می کند که از این روش استفاده کنند یا خیر؟ در بین روش های زیبایی و ترمیمی دندان کسانی که از لمینت های کامپوزیتی استفاده می کنند، بیشتر در معرض بروز بوی بد دهان هستند.

تطابق نداشتن لمینت کامپوزیتی با لبه دندان

در برخی موارد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، به دلیل رعایت نکردن استانداردهای ویژه در هنگام نصب کامپوزیت دندان ایجاد می شود. اگر لمینت کامپوزیتی با لبه دندان تطابق نداشته باشد، در نتیجه فاصله بین دندان و لمینت ایجاد می شود. نفوذ خرده های مواد خوراکی و یا پلاک های میکروبی در فاصله ایجاد شده، موجب پوسیدگی دندان و ایجاد بوی بد دهان می شود.

بوی بد دهان بعد از کامپوزیت

نوع مواد کامپوزیت عاملی مهم جهت جلوگیری از بروز بوی بد دهان بعد از کامپوزیت

کیفیت مواد کامپوزیتی علاوه بر زیبایی ظاهر دندان، بر احتمال ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت تاثیرگذار است. لمینت کامپوزیتی بر پایه مواد رزین دارای ذرات گلاس ساخته می شود. بر این اساس ذرات گلاس به چهار گروه نانو فیل، میکرو فیل، میدی فیل و ماکروفیل تقسیم بندی می شوند.

اما بهترین نوع کامپوزیت کدام است؟

هر چه ذرات تشکیل دهنده کامپوزیت سایز کوچکتری داشته باشند، سطح کامپوزیت صاف تر، درخشان تر و براق تر می شود. همچنین احتمال بروز بوی بد دهان بعد از کامپوزیت و رنگ پذیری کمتری دارد. علاوه بر این کامپوزیت های ساخته شده با ذرات کوچکتر بهتر پالیش می شوند. به همین علت لمینت های کامپوزیتی نانو فیل و یا میکرو فیل بهترین نوع کامپوزیت هستند.

کامپوزیت

رعایت نکردن صحیح بهداشت دهان و دندان

یکی دیگر از مهمترین دلایل ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، عدم رعایت صحیح و درست بهداشت دهان و دندان می باشد. بعد از نصب کامپوزیت باید با دقت و توجه بیشتری، از نخ دندان و مسواک استفاده کنید. توجه داشته باشید که عدم رعایت مراقبت های بهداشتی از دهان و دندان، علاوه بر ایجاد بوی بد در دهان، باعث بروز پوسیدگی دندان می گردد.

بیماری ها و عفونت های لثه موثر بر بروز بوی بد دهان بعد از کامپوزیت

بیماری پریودنتال یکی از عوامل موثر بر ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت می باشد. ابتلا به بیماری های لثه موجب می شود تا زمینه برای تشکیل پلاک های میکروبی در اطراف کامپوزیت افزایش یابد. باکتری ها موجب افزایش التهاب لثه و تشکیل توکسین می گردند. در صورتی که درمان التهاب لثه به موقع انجام نشود، لثه ، استخوان فک و کامپوزیت دچار آسیب می شوند.

عدم درمان بیماری های لثه باعث بروز بوی بد دهان بعد از کامپوزیت می شود. از دیگر نشانه های بیماری های لثه می توان به خونریزی لثه، لثه های متورم و قرمز و دندان های بسیار حساس و شل شده اشاره کرد.

سایر عوامل موثر بر ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت

ابتلا به بیماری های خاص مانند رفلاکس معده، عفونت ریه، اختلالات کبدی، مشکلات کلیوی و دیابت می تواند باعث ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت شود. برخی افراد بوی بد دهان را مرتبط به نصب کامپوزیت می دانند و از ابتلا به بیماری های ذکر شده،  آگاهی ندارند. برای تشخیص علت ایجاد بوی بد دهان، باید به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید.

  • مصرف دخانیات: افرادی که سیگار می کشند، بیشتر در معرض خطر پوسیدگی و بوی بد دهان بعد از کامپوزیت می باشند.
  • استفاده از برخی مواد غذایی: در برخی مواقع ایجاد بوی بد دهان مرتبط با مصرف مواد غذایی مانند سیر و پیاز است. همچنین گیر کردن تکه های گوشت بین دندان ها، می تواند بوی بد دهان را ایجاد کند. رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از دهانشویه های آنتی باکتریال می تواند باکتری های موجود در دهان را از بین ببرد.
  • لق شدن کامپوزیت: عدم رعایت مراقبت صحیح از لمینت کامپوزیتی و وارد کردن فشار به کامپوزیت، می تواند موجب شل شدن کامپوزیت ونیر شود. بعد از نصب کامپوزیت، اگر احساس کردید که کامپوزیت شل شده است، برای جلوگیری از نفوذ باکتری ها و ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، حتما در اولین فرصت به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • پوسیدگی دندان کامپوزیت شده از علل ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت: ممکن است دندان کامپوزیت شده دچار پوسیدگی بوده که به صورت صحیح درمان نشده است. در نتیجه پیشرفت پوسیدگی دندان، بوی بد دهان هم ایجاد می شود.

روش های مختلف برای جلوگیری از بروز بوی بد دهان بعد از نصب لمینت کامپوزیتی

اولین مورد موثر برای جلوگیری از بروز بوی بد دهان بعد از کامپوزیت مراجعه به یک دندانپزشک مجرب می باشد.

  • بعد از نصب لمینت کامپوزیتی حتما آب به مقدار فراوان بنوشید. مرطوب ماندن محیط دهان مانع بروز بیماری های مرتبط با خشکی دهان می شود.
  • از آدامس های بدون شکر مانند زایلیتول استفاده کنید.
  • استفاده از آب نبات های حاوی نعناع توصیه می شود. با مصرف این نوع آب نبات ها، خرده های غذا از روی لثه و کامپوزیت از بین می روند.
  • استفاده از دهانشویه های مناسب مانند دهانشویه های آنتی سپتیک می تواند مانع رشد باکتری ها در داخل دهان شود.
  • ترک عادات غلط: گاز زدن مواد خوراکی سفت، شکستن پسته و فندق، استفاده از دندان به عنوان یک ابزار برای باز کردن گره ها و دندان قروچه کردن می تواند به لمینت کامپوزیتی آسیب زیادی وارد کند.

کلام آخر

انتخاب یک دندانپزشک زیبایی با تجربه و ماهر در هنگام نصب کامپوزیت، موجب می شود تا فاصله زیادی بین لثه و کامپوزیت ایجاد نشود. در نتیجه عوامل بیماری زا و باکتری ها نمی توانند، بین کامپوزیت و مینای دندان،  نفوذ کنند و باعث ایجاد پوسیدگی و  بوی بد دهان بعد از کامپوزیت شوند.

دکتر هومن عشقی

دکتر هومن عشقی به عنوان دندانپزشک خانه سینما با گذراندن دوره هایی نظیر ایمپلنت پیشرفته، مهندسی بافت نرم و پیوند بافت نرم، جراحی بافت سخت و پیوند استخوان، ایمپلنت ITI ، فلوشیپ سرامیک های زیبایی ،ایمپلنت های noble biocare و ... به ارائه کلیه خدمات زیبایی دندان میپردازد.

اشتراک گذاشتن مقاله در شبکه های اجتماعی

مطالب مرتبط

پولیش لمینت دندان
جراحی دهان، دندان و لثه

پولیش لمینت دندان

فهرست مطالب۱ پولیش لمینت دندان چیست؟۲ پالیش دندان بعد از لمینت چه اهمیتی دارد؟۳ با استفاده از پولیش چه لکه‌هایی از بین می‌روند؟۴ چرا لمینت

لمینت دندان بدون تراش
جراحی دهان، دندان و لثه

لمینت دندان بدون تراش

همان طور که ذکر شد این روش به عنوان یکی از بهترین روش‌های دندانپزشکی زیبایی به شمار می‌رود. این امر نیز به دلایل مختلفی می‌باشد،

اصلاح فاصله بین دندان ها
جراحی دهان، دندان و لثه

اصلاح فاصله بین دندان ها

فهرست مطالب۱ علت ایجاد فاصله بین دندان ها۲ روش های اصلاح فاصله بین دندان۲.۱ ارتودنسی دندان۲.۲ ایمپلنت دندان۲.۳ کامپوزیت دندان۲.۴ روکش دندان و بریج۲.۵ لمینت

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *